. Ma Andrea napja van.
Egyéni nyugdíjszámlák helyett kötelező öngondoskodás
2016-10-14 06:58:12
Egyéni nyugdíjszámlák helyett kötelező öngondoskodás

Egyéni nyugdíjszámlák helyett kötelező öngondoskodás

Az elmúlt 5-6 évben futószalagon történtek a törvény-módosítások. Óriási átszervezések láttak napvilágot. A közigazgatás karcsúsításával rengeteg hivatal megszűnt, vagy fokozatosan beolvad a kormányhivatalokba. Eközben, a megszüntetett magán nyugdíjpénztári számlák helyett beígért egyéni nyugdíjszámlák bevezetése még el sem kezdődött.


Az újabb határidőkre sem készültek el az egyéni nyilvántartások. Most még újabb két évet kell várni arra, hogy valamit fel tudjanak mutatni ez ügyben?


Eddig már öt év telt el ígérgetésekkel, hogy a jóváírások egyéni nyugdíjszámlákra kerülnek, de úgy látszik nem sürgős a kormánynak a dolog. „Ej, ráérünk arra még”, mintha csak Pató Pál urat hallanánk. Pedig ez a kormány a gyorsaságáról híres, ha például megszorításokat kell bevezetni, az pillanatok alatt megy nekik.

 

Például: az Alkotmány módosítása, a nagy ellátórendszerek karcsúsítása, a rokkantsági nyugdíjak eltörlése, a szülőtartási törvény „élesítése”, a Munka Törvénykönyv módosítása, az egészségügy leépítése, az oktatási rendszer átalakítása, az adónemek bővítése, vagy a szociális ellátórendszer fokozatos felszámolása. Akik ez ellen tiltakoznak, azok már meg sem szólalhatnak? Korlátozva van a sajtószabadság és vélemény-nyilvánítás szabadsága, beindult a civil szervezetek vegzálása?

 

Ilyen negatív változások mellett mire számíthatunk a jövőben?

 

Az egyéni nyugdíjszámlák bevezetése helyett, napi szinten a sajtóban arról olvashatunk, hogy legyünk öngondoskodók, mert fenntarthatatlan lesz a nyugdíjrendszerünk. A szülőtartási rendelet már itt van a nyakunkon. A járulékfizetők inkább a külföldi országokban próbálnak szerencsét, mert megélhetéshez az itteni munkabérek nem elégségesek.

 

Ígéretekből viszont, van itt minden szinten, szinte minden: Egymillió új munkahely? Közben csak közmunkás leszel? Biztosan jön az egyéni nyugdíjszámla? Lesz hatékony oktatás? Az egészségügyben várható javulás? Lesz itt minden, mert Magyarország egyre jobban teljesít? Lesz szép jövő, csak győzzük kivárni, mert előtte még munkaalapú társadalomra kell átállni?

 

Vajon a 2018-as választás előtt teljesülnek ezek az ígéretek, vagy ami nekünk fontos, arra azt mondják, mint Pató Pál úr, hogy „ej, ráérünk arra még”?

 

Jó szokás ez kedves magyar, erről szól ez a dal:




DÉVA

További híreink
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>