. Ma Károly, napja van.
Egy kicsit merüljünk el a Vintage Malt Whisky bűvöletében
2020-06-21 12:53:00
Egy kicsit merüljünk el a Vintage Malt Whisky bűvöletében

Egy kicsit merüljünk el a Vintage Malt Whisky bűvöletében

A cikkben kis időre elmerülünk tehát a Vintage Malt Whisky bűvöletében, egyúttal rámutatunk a vele kapcsolatos legfontosabb tudnivalókra.


Az egész sztori ott kezdődött, hogy Brian Cooknak volt egy álma

 

Az élelmiszermérnöki diplomával, illetve releváns iparági tapasztalattal is rendelkező Brian Cook 1992-ben gondolt egy merészet, és létrehozta a Vintage Malt Whisky vállalatot. Egy egészen lehengerlő malátawhisky-sorozat létrehozását tűzte ki elérendő célként. Habár Skócia legjobb lepárlóiban törekedett elkészíteni a mesteri párlatokat, arra kimondottan odafigyelt, hogy a széria ne kötődjön szorosan egyetlen whiskyrégió karakteréhez sem. Mivel több vezető skót whiskyvállalat export igazgatójaként is dolgozott korábban, ezért bőven rendelkezett azzal a rálátással, amivel sikerre vihette a projektet.


Amit a Vintage Malt Whiskyről dióhéjban tudni érdemes

 

Brian Cook a munkát alapos piackutatással kezdte. Vagyis körülnézett a piacon, továbbá bevetette a whisky iparágában szerzett széles körű ismereteit is. Mivel a témakör egyébként is közel állt hozzá, ezért a legjobb minőséget képviselő skót lepárlóknál is érdeklődött. Csakis a legmagasabb nívót képviselő vállalatokat választotta ki, és velük kötött együttműködést. Mint utólag tudjuk, az ötlet és a megvalósítás egyaránt hibátlannak bizonyult. Merthogy a Vintage Malt Whisky valamennyi darabja páratlan élményt kínál a whiskyfanoknak.

 

A tudatos tervezésnek, valamint a stratégiai együttműködéseknek hála, Cook egyenesen a Highland és az Islands régiók legmenőbb párlatait alkotta meg.


A Vintage Malt Whisky remekbe szabott italkülönlegességei

 

Az egyik leginkább keresett italnak a The Ileach Peated Single Malt Cask Strength Whisky számít. Olyannyira, hogy a Jim Murray által megalkotott Whisky Bibliában is helyet kapott, méghozzá a 2008-as év whiskyjeként, az elérhető 100 pontból 97-et szerezve. Amennyiben a füstös aromákért rajongunk, akkor a Finlaggan lehet számunkra a nyerő választás. Az elnevezését Islay egyik festői szigetén fekvő öbölről, a Loch Finlagganről kapta. Szenzációs scotch-nak számít, amiért valósággal rajonganak a whiskygeekek.

 

A Vintage Malt Whisky harmadik üstököse a Glenalmond. Top kategóriás blendelt whiskynek számít, amely a nevét az Almond folyó völgyéről kapta. Egyáltalán nem a véletlen műve tehát, hogy a Glenalmond whisky címkéjén egy csodás pisztráng látható. Ha pedig hozzánk leginkább a tőzeges és füstös zamatú whiskyk állnak igazán közel, akkor ránk minden bizonnyal a Smokestack Blended Malt Whisky fogja a legnagyobb hatást gyakorolni.

További híreink
Ezeket a termékeket hívták vissza az elmúlt napokban
Kétszersült, üveges cékla és gyerekeknek szánt Milupa müzli és zabkása is van a visszahívott termékek között.
2021-01-26 17:03:02, Hírek, Fókuszban Bővebben
Kutyák és a túlsúly - miért veszélyes, és mit tegyél ellene?
Az emberiség körében az utóbbi pár évtizedben az elhízás szinte népbetegségnek számít. Ám sajnos nem csak náluk. Hisz bizony a házi kedvencek is képesek igencsak jelentős...
2021-01-18 20:38:03, Hírek, Fókuszban Bővebben
Színek a hálóban, avagy mit szabad és mit tilos
A hálószoba a pihenés és a relaxálás színhelye. Éppen ezért az a legjobb, ha olyan színekkel borítjuk be a falat, amik segítik az elalvást és mellőzzük azokat, amik felpö...
2021-01-15 23:24:06, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hosszú távú szerződést kötöttek a Danubius Hotels és az Eventrend Group tulajdonában álló vállalkozások a Gun...
Bővebben >>