. Ma Ellák napja van.
Egy kicsit merüljünk el a Vintage Malt Whisky bűvöletében
2020-06-21 12:53:00
Egy kicsit merüljünk el a Vintage Malt Whisky bűvöletében

Egy kicsit merüljünk el a Vintage Malt Whisky bűvöletében

A cikkben kis időre elmerülünk tehát a Vintage Malt Whisky bűvöletében, egyúttal rámutatunk a vele kapcsolatos legfontosabb tudnivalókra.


Az egész sztori ott kezdődött, hogy Brian Cooknak volt egy álma

 

Az élelmiszermérnöki diplomával, illetve releváns iparági tapasztalattal is rendelkező Brian Cook 1992-ben gondolt egy merészet, és létrehozta a Vintage Malt Whisky vállalatot. Egy egészen lehengerlő malátawhisky-sorozat létrehozását tűzte ki elérendő célként. Habár Skócia legjobb lepárlóiban törekedett elkészíteni a mesteri párlatokat, arra kimondottan odafigyelt, hogy a széria ne kötődjön szorosan egyetlen whiskyrégió karakteréhez sem. Mivel több vezető skót whiskyvállalat export igazgatójaként is dolgozott korábban, ezért bőven rendelkezett azzal a rálátással, amivel sikerre vihette a projektet.


Amit a Vintage Malt Whiskyről dióhéjban tudni érdemes

 

Brian Cook a munkát alapos piackutatással kezdte. Vagyis körülnézett a piacon, továbbá bevetette a whisky iparágában szerzett széles körű ismereteit is. Mivel a témakör egyébként is közel állt hozzá, ezért a legjobb minőséget képviselő skót lepárlóknál is érdeklődött. Csakis a legmagasabb nívót képviselő vállalatokat választotta ki, és velük kötött együttműködést. Mint utólag tudjuk, az ötlet és a megvalósítás egyaránt hibátlannak bizonyult. Merthogy a Vintage Malt Whisky valamennyi darabja páratlan élményt kínál a whiskyfanoknak.

 

A tudatos tervezésnek, valamint a stratégiai együttműködéseknek hála, Cook egyenesen a Highland és az Islands régiók legmenőbb párlatait alkotta meg.


A Vintage Malt Whisky remekbe szabott italkülönlegességei

 

Az egyik leginkább keresett italnak a The Ileach Peated Single Malt Cask Strength Whisky számít. Olyannyira, hogy a Jim Murray által megalkotott Whisky Bibliában is helyet kapott, méghozzá a 2008-as év whiskyjeként, az elérhető 100 pontból 97-et szerezve. Amennyiben a füstös aromákért rajongunk, akkor a Finlaggan lehet számunkra a nyerő választás. Az elnevezését Islay egyik festői szigetén fekvő öbölről, a Loch Finlagganről kapta. Szenzációs scotch-nak számít, amiért valósággal rajonganak a whiskygeekek.

 

A Vintage Malt Whisky harmadik üstököse a Glenalmond. Top kategóriás blendelt whiskynek számít, amely a nevét az Almond folyó völgyéről kapta. Egyáltalán nem a véletlen műve tehát, hogy a Glenalmond whisky címkéjén egy csodás pisztráng látható. Ha pedig hozzánk leginkább a tőzeges és füstös zamatú whiskyk állnak igazán közel, akkor ránk minden bizonnyal a Smokestack Blended Malt Whisky fogja a legnagyobb hatást gyakorolni.

További híreink
Plusz 20 milliárdot kap kormánypropagandára a köztévé
Csütörtöki ülésén döntött a Költségvetési Bizottság a 2021-es költségvetéshez benyújtott utolsó körös javaslatokról, köztük arról is, hogy a megszokott 77 milliárd forint...
2020-06-26 20:27:41, Hírek, Fókuszban Bővebben
Kényelmes és biztonságos hordozás megfelelő laptoptáska segítségével
A táska egy olyan hétköznapi használati tárgy, amellyel mindannyian rendelkezünk, mivel hasznossága tagadhatatlan. Ma már különböző céllal lehet táskákat vásárolni, akár ...
2020-06-21 13:00:50, Hírek, Fókuszban Bővebben
Brutálisan zuhant Orbán vagyona
Több mint tíz év után változott a miniszterelnök, Orbán Viktor fizetése - írta a Blikk a kormany.hu-ra feltöltött dokumentum alapján. E szerint a kormányfő a korábbi, bru...
2020-06-06 19:55:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Elkelt a vicces videóval híressé vált Vezsenyi László vasalódeszkája, amelyet korábban jótékony célra ajánlott...
Bővebben >>