. Ma Béla napja van.
Egy jókedvű nap a Babér utcában
2016-09-26 12:28:23
Egy jókedvű nap a Babér utcában

Egy jókedvű nap a Babér utcában

Szent Mihály arkangyal megjelenésének napja alkalmából szeptember 25-én immár XXIII. alkalommal került sor a legkülönbözőbb vigasságokkal, valamint hagyományőrző tűzoltó versennyel kombinált búcsúra a Szent Mihály templom Babér utcai kertjében, és a környező utcákban.


Az egyházi ünnep ezúttal is jól megfért a világias mulatsággal. A gyerekek szórakoztatását egy alkalmi vidámpark pónilovai, körhintája, dodzseme és sok más attrakciója biztosította, míg a felnőttek a rendkívül változatos színpadi produkciókban gyönyörködhettek.

 

A gazdag kulturális program valamennyi résztvevőjének felsorolása szinte lehetetlen feladatot jelentene,  a Nagyszínpad produkciói közül azonban feltétlenül említést érdemel  Szép Bence nagysikerű bűvész műsora, az Angel Dance Tánciskola és a Seniora Hastánc Csoport  fergeteges táncbemutatója, valamint Csuka Mónika tanítványainak sláger egyvelege.


A Misi Színpadon egymást váltották  a mulattató, de tanulságos előadások, amelyek keretében megelevenedtek Sz. Nagy Mária bábművész bábfigurái,  a gyerekek megismerkedhettek az Aranyszőrű bárány történetével, és táncra perdülhettek a Fakutya együttes talp alá való taktusaira.


Az eseménybe ágyazva egész nap folytak a IX. Nemzetközi Hagyományőrző Tűzoltóverseny tréfás erőpróbái, amelyek rengeteg nézőt vonzottak.


A tűzoltóverseny egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért bemutatójának  egy 1912. évben, Csehországban épített, széntüzelésű gőzgéppel működtetett szivattyú beindítása bizonyult: a gépmatuzsálemből áradó vastag fekete füst könnyeket csalt a bámészkodók szemébe, akik alig akarták elhinni, hogy az öreg szerkezet öt-hat emelet magasságba tudta felspriccelni a vizet…


Egy igazi búcsú persze elképzelhetetlen dúsan habzó söröskorsók, sült és főtt kolbászok, és a szívesen látott lacikonyhák sokféle más finomsága nélkül, de szép sikert arattak a természetes étrend előnyeit bemutató vegetáriánus-, és bio élelmiszerek is.


Az egész napos vigasságot a Pedrofon zenekar rock and roll bulija zárta, és csaknem kilenc óra volt már, amikor ismét csend borult  a Szent Mihály templom melletti parkra.



További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>