. Ma György napja van.
Egy esős vasárnap délelőtt a Népszigeten
2016-04-26 06:52:52
Egy esős vasárnap délelőtt a Népszigeten

Egy esős vasárnap délelőtt a Népszigeten

Hét-nyolc fokos hőmérséklet, és szakadó eső várta április 24-én délelőtt tíz órakor a hagyományos tavaszi Népsziget takarítás résztvevőit a Meder utcai gyalogoshíd lábánál kijelölt találkozási ponton. A pillanatok alatt bőrig ázott csapat első, közfelkiáltással megerősített gondolata az volt, hogy a mostoha időjárási körülményekre való tekintettel el kellene halasztani a programot. Aztán elkezdődött a munka.


Az önkormányzat és a kerületi civil szervezetek hívó szavára érkező közreműködők, akik között európai parlamenti képviselő, alpolgármester, az Angyalföld Polgárőr Szervezet és a Lokálpatrióták Egyesületének alelnöke és számos tagja, valamint a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. és a kerületi lakosság képviselői is ott voltak, egymást bátorítva úgy határoztak, hogy ezúttal csak a terület egy részén takarítják össze az eldobált szemetet.

 

A kijelölt területhatárt elérve azonban nem torpant meg a lendület: a résztvevők az orkánszerű széllel és a borotvaként hasító esőcseppekkel dacolva méterről-méterre közelítették meg, majd érték el az Újpesti Vasúti Összekötő hidat, zsákjukba gyűjtve mindazt, aminek semmi keresnivalója nem volt a pihenésre, kikapcsolódásra szolgáló természeti környezetben.


A főúton és a szomszédságában található pillepalackok, konzerv és cigarettásdobozok, műanyag poharak, eldobált újságok és más nyomdatermékek, valamint ezernyi más szemét begyűjtését követően a takarítók útja a sziget partvonalára vezetett, ahol a megtett út kiinduló állomásáig haladva tömték degeszre kékszínű zsákjaikat, amelyek a Közszolgáltató Zrt. által biztosított konténerben végezték.


„Az eső növeli a hosszútávfutás kifejező erejét” – állítja Futók, kocogók könyve című népszerű munkájában a futás apologétájának tekintett James Fixx néhai hosszútávfutó. Mindazok, akik részesei voltak ennek a hűvös, esős, szeles vasárnap délelőtti programnak, megerősíthetik a kijelentés valóságtartamát, kiterjesztve annak értelmezési körét a Népsziget takarítására is.

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>