. Ma Áron napja van.
Drágább lett a nemzeti egységes parkolás
2014-07-02 12:44:15
Drágább lett a nemzeti egységes parkolás

Drágább lett a nemzeti egységes parkolás

Jogszabályellenesen drágább, előkészítetlen és akadozik a hibáktól a július 1-től működő új mobilfizetési rendszer. Egy biztos a bizonytalanságban, július 1-jétől a nemzeti mobilfizetés rendszerén keresztül lehet mobilparkolni.

 

A XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. számol be az eddigi tapasztalatairól:

 

Ahogyan arról már több cikkünkben beszámoltunk, 2014. július 1-jével csak és kizárólag a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. rendszerén keresztül lehet mobiltelefonos díjfizetést intézni. A szolgáltatással kapcsolatban nagyon vegyes kép és helyzet alakult ki, egymásnak ellentmondó híradások is keletkeztek. A nemzeti mobilfizetési rendszer indulásáról a XIII. kerületben az alábbi tapasztalatokkal rendelkezünk.

 

A több helyen megjelent téves tájékoztatással ellentétben nem az állami tulajdonú új szolgáltató monopolcég, hanem jogszabályi kötelezettség alapján a parkolásüzemeltető munkatársai, esetünkben a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. munkatársai helyezték ki az új tájékoztató matricákat a parkolóautomatákra az indulás napját megelőző éjszaka, saját költségünkön. Ez a XIII. kerületben a 2014.06.30. 18:00 órai üzemzárástól kezdődően 2014.07.01. 01:00 óráig 648 db parkolóautomatán közel 2.000 db új matrica kihelyezést jelentette.

 

Az éles rendszer július 1-jei 08.00 órai üzemidő kezdetétől akadozva működik, a rendszer aktiválását megelőzően írásban, tételesen jelzett hibák kijavítását csak részben végezték el a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. munkatársai, partnerei. A rendszert ügyfélként is teszteltük és megdöbbenéssel azt tapasztaltuk, hogy a jogszabályban szabályozott 50 Ft-os kényelmi díjon felül további költségeket is felszámítanak az ügyfelek részére. A visszaigazoló SMS alapján ez 75-115 Ft közötti végösszegű. Bizonyossá vált tehát, hogy az új nemzeti mobilfizetési rendszer nem csak a parkolásüzemeltetőknek került többszörös költségbe (a XIII. kerületben nagyságrendileg 5 millió forint helyett 87 millió forintba!), de az ügyfelek számára is előre nem jelzett sőt, az előzetes ígéretekkel szemben is többletköltségeket okoz.

 

A szükséges ügyféltájékoztatási előkészületeket megtettük, a rendelkezésünkre álló csekély információmennyiség alapján mind az ügyfélszolgálataink, mind a parkolási területen dolgozó munkatársak megkapták azokat az alapinformációkat, amellyel röviden, udvariasan felvilágosítást adhatnak a bizonytalan autósoknak, akiktől továbbra is azt kérjük tisztelettel, hogy amennyiben az indított mobilparkolásra hibaüzenet érkezne válasz SMS-ként, úgy alternatív módon (érmével, parkolókártyával vagy a XIII. kerületben egyedülálló módon bankkártyával) teljesítsék a parkolási díjfizetést.

 

A Zrt. a kerületi parkolás üzemeltetőjeként mindent meg fog tenni a szolgáltatás zavartalan biztosítása, az ügyfélpanaszok kivizsgálása és orvoslása érdekében, azonban a felmerülő, kialakuló új típusú problémákért nem a XIII. Kerületi Önkormányzat és nem a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt., hanem az előkészítetlen új mobilfizetési rendszer tehető majd felelőssé.

További híreink
A LED világításban rejlő lehetőségek beltéren
A LED világítás kapcsán gyakran emlegetjük a költséghatékony működést, a hosszabb élettartamot, a bennük rejlő egyéb lehetőségekről azonban már lényegesen kevesebb szó esik.
2020-02-22 12:58:36, Hírek, Fókuszban Bővebben
Négymilliárdot szán a kormány „szurkolói programra”
2020-ban a foci-EB egyik helyszíne, 2027-ben pedig újra vizes világbajnokság házigazdája lesz Magyarország, az előkészületeket pedig már meg is kezdte a kormány.
2020-02-17 21:08:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Tippeljen: miért viszik egzotikus országokba a pénzünket Orbánék...?
600 millió eurós hitelkeretet biztosított Szaud-Arábiában Szijjártó Péter külügyminiszter. Miért?
2020-01-25 16:46:26, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A tegnapi napon, azonnali hatállyal megszüntette saját munkaviszonyát Kerényi György, a Pesti Hírlap című napi...
Bővebben >>