. Ma Emma napja van.
Diktatúrához hasonlítják Magyarország sajtószabadságát
2016-04-29 08:24:54
Diktatúrához hasonlítják Magyarország sajtószabadságát

Diktatúrához hasonlítják Magyarország sajtószabadságát

Ostoba, szűk látókörű és antidemokratikus vezetés az, amely úgy gondolja, hogy a sajtó elhallgattatása jó válasz egy egész kormányra nézve kínos ügyre, amelynek eredményeképp a jegybankelnök menesztése volna a minimum.


A kormány számára kínos ügyeket nem először követi újságírók jogcsorbítása. Az RTL-klubra szabott szabályozás, vagy akár Sáling Gergő menesztése az Origótól egyértelműen azt jelenti, hogy egy olyan kormánnyal állunk szemben, amely nem való az Európai Unióba. Orbán Viktor és pártja sem az egyéni, sem a kollektív szabadságokat sem képes tiszteletben tartani.


Orbán Viktorral, Szijjártó Péterrel és a magyar kormány nemzetközi közegben is mozgó politikusaival az európai vezetők már alig állnak szóba, s ennek egyik oka a keleti-nyitás politikájából fakadó bizalmatlanság országunk iránt. Nem kényszer szülte azonban a keleti nyitást: Orbánék önszántukból határoztak egy olyan világgal való közösségvállalásról, amelyben a jogállam és a demokrácia intézményrendszere szétverhető, a sajtószabadság csorbítható.


Veszedelmes tempóban csorbítja a NER az újságírók szabadságát és a Kövér László által kezdeményezett kitiltások tovább csökkentik a magyar közélet átláthatóságát. A Freedom House jelentése alapján már csak néhány lépés választja el Magyarországot azoktól az országoktól, ahol börtönben ülnek újságírók, pusztán azért, mert végére jártak az igazságnak.


A 2015-ös jelentés szerint Törökországhoz és a Közel-keleti régióhoz hasonlítható a magyar sajtószabadság állapota. Ez elfogadhatatlan egy európai országban. Követeljük a sajtó szabadságát!

 

 Bősz Anett, ügyvivő

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>