. Ma György napja van.
Derüljön ki, ki az a Budai ügynök!
2014-07-22 10:01:10
Derüljön ki, ki  az a Budai ügynök!

Derüljön ki, ki az a Budai ügynök!

A rendszerváltó pártok, legfőképp a Fidesz tagjai korábban mindig bírálták azokat, akik ügynökként, vagy hivatásos besúgóként együttműködtek egykoron az állambiztonsági hivatallal. Most, hogy kormányon vannak, alábbhagyott ez a bíráskodás, sőt nehezítik a múlt feltárást - mondta Király József, kecskeméti önkormányzati képviselő, az MSZP kecskeméti frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján.

 

Az esemény apropóját a Hírösvény.hu internetes hírportál múlt héten megjelent cikke szolgáltatta. A lap információi szerint a rendszerváltozás óta most először került napvilágra olyan tudósítás, amelyben egy konkrét helyi ügynökről, besúgóról van szó, s fedőnevét is megemlítik, valamint tevékenységét is részletesen taglalják.

 

Ki az a „Budai ügynök”?

 

A cikkből kiderült, hogy egy volt kecskeméti országgyűlési képviselőt egykoron sikkasztásért jelentettek fel, amelynek elkövetését elismerte, majd felajánlották neki az együttműködés lehetőségét, amelyet el is fogadott. Így a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság III/III-as osztálya öt évig - a sikkasztási ügy elévüléséig - ügynökként foglalkoztatta, „Budai” néven. Öt év elteltével felajánlották a részére, hogy elengedik, vagy pedig segítheti továbbra is az Állambiztonság III/III-as osztályát. „Budai” az új feladatot is bevállalta, így átminősítették titkos megbízottá.

 

Király József a nyilvánosságra került dokumentumokról értesülve levélben szólítja fel a jelenlegi, valamint a volt Fidesz és KDNP országgyűlési képviselőket, hogy fedjék fel becsülettel a múltjukat, merjenek a nyilvánosság elé állni, s a valóságról számot adni.

Nem csak besúgók, bűnpártolók is akadnak

 

Eztán Riczu Péter, a Societas volt alelnöke vette át a szót, aki egy már ismert ügyre váltott. A fiatal politikus elmondta, hogy már a tavaszi választások óta érdeklődnek intenzíven Salacz László, fideszes országgyűlési képviselőtől, hogy miért volt ellene büntetőeljárás, mivel vádolták és miért évült el az ügy, hiszen ez nem is jogi, hanem főként erkölcsi kérdés egy politikus esetében - húzta alá.

 

Eltűnt százmilliók nyomában

 

Király József visszavette a szót, s annyit tett még hozzá a mondandójukhoz, hogy az önkormányzati Kecskeméti KSE Kft. ügyében is ideje lenne nem csak büntetőjogi, hanem politikai szempontból is megvizsgálni egyesek felelősségét. Feltette a kérdést a több százmilliós fiktív számlázási botránnyal kapcsolatban: vajon kaptak-e a Kecskeméti KSE kft. ügyvezetői utasításokat a városvezetéstől a cég gazdálkodásával kapcsolatban? Tudtak-e a városházán erről, főleg a városvezetés részéről?

 

Az alpolgármester asszony, Szemereyné Pataki Klaudia válaszára augusztus 15-ig várnak, utána továbblépnek az ügyben.

 

 

fotó:Hírösvény.hu

Utoljára frissítve: 2014-07-22 12:29:23

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>