. Ma Gedeon napja van.
Demagóg politikával nem lehet megoldást találni a menekültkérdésre
2016-06-21 03:45:24
Demagóg politikával nem lehet megoldást találni a menekültkérdésre

Demagóg politikával nem lehet megoldást találni a menekültkérdésre

Az Együtt a menekültek világnapján is felhívja a kormány figyelmét, hogy hagyja abba a gyűlöletkeltést, és működjön együtt az Európai Unióval a menekültválság biztonságos és emberséges kezelésében!


menekültkérdést csak észérveken alapuló politikával lehet megoldani: a jobb és a baloldali demagógia egyaránt képtelen megoldást kínálni, emberséges válaszokat csak az európai partnerekkel együttműködve lehet adni.


Az Együtt szerint a Fidesz-kormány már meg sem próbál emberségesnek látszani. Helyette inkább demagóg kampányokkal félelmet kelt, és a menekültek ellen hergeli a magyar embereket. Közben a valódi, európai megoldásokat elutasítja. Most ősszel pedig a betelepítési kvóta ellen rendez a kormány egy teljesen fölösleges és költséges népszavazást.


Az Együtt szerint szégyenteljes, hogy Magyarország leépítette még a normál menekültügyi kapacitásait is, a menekülőket pedig a kerítés felhúzásával átzúdította Ausztriára és más szomszédos országokra.


Az Együtt szerint igenis kötelességünk segíteni azokon, akik a háború, a kilátástalanság elől menekülnek. Ezt pedig csak úgy tehetjük meg, ha az Európai Unióval közösen, együttműködve, egy közös stratégia mentén próbáljuk megoldani a helyzetet. Ezért az Együtt felszólítja a kormányt, hogy változtasson a menekültkérdéshez való hozzáállásán, és hagyja abba a kvótareferendumnak hazudott Európa-ellenes kampányát!


A kormánynak népszavazás helyett arra kell költenie a pénzt, hogy biztonságot nyújtson a többségi magyar társadalomnak, és közben emberségesen segítse az oltalomra szorulókat.


Az Együtt szerint az erős határvédelem, a jelenleginél szigorúbb, törvényes kitoloncolási politika, valamint a kvóták rendszere együttesen olyan megoldások, amelyek a magyar nemzeti érdekkel összhangban vannak.


OS


További híreink
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
A legfontosabb jogaink munkavállalóként – Jobb tisztában lenni velük!
Sajnos gyakran hallani rémhíreket főnökök garázdálkodásáról, ahogy pokollá teszik a munkavállalók életét. Bármennyire is szükségünk van a munkára, téves gondolat, hogy mi...
2024-03-21 16:49:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Milyen deszkát használjunk otthoni barkácsoláshoz?
Számtalan megoldás közül lehet választani, de egyáltalán nem mindegy, hogy melyik számít a leghatékonyabbnak, melyik felel meg igazán az igényeinknek és mivel a legkönnye...
2024-03-14 17:40:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Orbán család már hosszú évek óta építgeti, szépítgeti a hatvanpusztai luxusmajorságot, József nádor egykori...
Bővebben >>