. Ma Béla napja van.
Csökkent a magyar külkereskedelem versenyképessége
2016-05-24 04:52:50
Csökkent a magyar külkereskedelem versenyképessége

Csökkent a magyar külkereskedelem versenyképessége

Az Európai Bizottság részletes elemzést készített a régió országainak külkereskedelméről. A kimutatás szerint Magyarországnak ma már akkora világpiaci részesedése sincs, mint 2004-ben, holott a Gyurcsány-kormány alatt még onnantól is éveken át emelkedett a magyar gazdaság világpiaci befolyása.


Az Orbán-kormány kártékonysága tehát nem csak azon mutatkozik meg, hogy a magyar gazdaságé volt Európa leggyengébb teljesítménye. Az elmúlt 6 évben nem csak az exportált magyar termékek minősége és ára csökkent, hanem ezáltal a magyar külkereskedelem versenyképessége is.


Az óriásplakátokon hirdetett "magyar reformokat" a kanyarban sem látni az elmúlt években felpörgött cseh, lengyel, szlovák és román exportteljesítmény mögött. Úgy tűnik, a Fidesznek sikerült ebben is sereghajtóvá tenni Magyarországot, meg sem közelítve a Gyurcsány-kormányok teljesítményét.


A Demokratikus Koalíció szerint hazánk versenyképességi adatai és gazdasági mutatói is egyaránt azt jelzik, hogy az Orbán-kormány tönkretette a magyar gazdaságot. A DK kíváncsian várja a 6 éve "elmúltnyolcévező" Fidesz reakcióját azokra az adatokra, amelyek szerint a magyar külkereskedelem a 2004-es állapotot sem tudta elérni.


A DK szerint a gazdaság, a külkereskedelem és a versenyképesség növekedésének is az Orbán-kormány az első számú akadálya, amely eddig csak órásplakátokon tudott "sikereket elérni".


Molnár Csaba, Ügyvezető alelnök - OS

Fotó: Atv

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>