. Ma Auguszta napja van.
Csalók ténykednek a Lehel Csarnok nevében
2016-02-06 03:06:03
Csalók ténykednek a Lehel Csarnok nevében

Csalók ténykednek a Lehel Csarnok nevében

Továbbra is nagy szeretettel és széles árukínálattal várja látogatóit, vásárlóit a XIII. kerület legkedveltebb piaca, a vasárnaponként is nyitva tartó Lehel Csarnok. Cikkünkben az influenzaszezon miatt az immunerősítőként ható termékekre és vásárcsarnokban kezdődő felújításra és környezetvédelmi újításra is felhívjuk a figyelmet. Figyelem! Cikkünkben felhívjuk egy új típusú szélhámosságra, "ügyeskedőre" is a Lehel Csarnok vásárlóinak figyelmét.


A Lehel Csarnok vezetőségéhez befutottak olyan lakossági telefonok, amelyekben idősebb kerületi lakosokat állítottak vagy kerestek meg azzal, hogy "Lehel Csarnok ajándékcsomagot nyertek, és hogy azt mikor és hova szállíthatják ki?".


Tájékoztatunk mindenkit, hogy a Lehel Csarnokban nincsen ajándéksorolási akció! Az összes ilyen tartalmú talmi megkereséssel, álajánlattal kapcsolatban mindenkit arra kérünk, hogy fenntartással fogadja, ne adjon meg személyes adatot és jelezze azt Társaságunknak, vagy közvetlenül a XIII. Kerületi Rendőrkapitányságnak

A Lehel Csarnok P2 szinti vásárlói parkoló térvilágításának felújítását kezdjük 2016. január 25-én, amelynek keretében a szint egyéb területeihez hasonló, korszerű és energiatakarékosabb lámpatesteket építünk be. A felújítás átépítéssel jár, amely után a terület megvilágítása is javulni fog. A kivitelezés miatt néhány hétre az érintett területen a parkoló helyeket ugyan lezárjuk, de az autóval történő áthajtást továbbra is biztosítjuk. Kérjük, a területen óvatosan és körültekintően közlekedjenek! 

A XIII. kerületi környezetvédelmi célokat megerősítendő, a Lehel Csarnokban 2016. február 1-től profi hulladékszelektálás indult. Egyelőre a gazdasági területen keletkező hulladék kézi erővel történő válogatását, illetve a gyűjtési pontokon történő elsődleges szelekciót kezdtük el. A folyamat végén újrahasznosítható műanyag, papír, fém és zöld hulladékot, illetve ipari fűtésre felhasználható szárazanyagot kapunk.


A válogatást követően a vásárcsarnok kommunális hulladék mennyisége jelentősen csökken, s így egyre kevésbé terheljük környezetünket. Az ipari, intézményi hulladék válogatási megoldások, rendszerek, még gyerekcipőben járnak országunkban, így mindannyian büszkék lehetünk, hogy a vásárcsarnokok között a Lehel Csarnok az első az ilyen komplex rendszerű hulladék szelekció kialakításában. 

És akkor az immunerősítők!

Savanyú káposzta

A savanyított káposzta nyersen valamennyi C vitamin tartalmát megőrzi, ahogyan a B1 és B2 vitaminját is. B12 vitamint csak nyomokban tartalmaz, viszont elősegíti a B12 felvételét az emésztőrendszerben. Jótékony hatását fokozzák az elkészítése során felhasznált hagyományos fűszernövények is - mustármag, kapor, babérlevél, bors, köménymag, torma -, amelyek egyben remek gyógynövények. Így légúti és emésztőszervi panaszok esetén többszörösen jótékony hatással bírnak.


Csökkenti a gyomor- és nyombélfekély tüneteit, elősegíti az egészséges gyomornyálkahártya fenntartását. A C, B1 és B2 vitaminon kívül, niacint, valamint foszfort, kalciumot, káliumot, magnéziumot és nátriumot is tartalmaz, amelyek ösztönözhetik a szervezetet a ráksejtek szaporodásának mérséklésére. Ezentúl antioxidáns hatásúak, valamint csökkentik a gyulladásokat, és kedvezően hatnak az immunrendszerre is.

Vöröshagyma


Baktériumölő hatása régóta ismert, már Pasteur is felfedezte. Kiválóan megfázásos betegségek enyhítésére, köhögés csillapítására, a hurutos- és légúti megbetegedések kezelésére. De jó gyógyszer akkor is, ha az emésztőrendszerrel van baj: fokozza ugyanis az emésztőnedvek termelődését. A bélgörcsöket enyhíti. Alkalmas bélféregűzésre, vizelethajtásra és étvágygerjesztésre is. A vöröshagyma bevethető magas vérnyomás ellen és csökkenti a szívroham kockázatát. De alkalmazható érelmeszesedés megelőzésére, segít megelőzni a koszorúér-megbetegedést, a trombózis, a vérrögképződés kialakulását pedig gátolja.


Igen hatékony bármilyen gyulladással szemben – növeli a szervezet ellenálló-képességét. Orrmelléküreg-gyulladás esetén is alkalmazható. Vércukor csökkentésére kiváló, nyersen fogyasztva a koleszterinszintre is kedvező a hatása. Egyes feltevések szerint a vöröshagyma kénvegyületei gátolhatják bizonyos tumorsejtek növekedését, burjánzását, így a rákos megbetegedések ellen is bevethető.

Méz

1 kg mézben található tápanyag egyenértékű 50 db tojással, 25 db banánnal, 40 db naranccsal, 1,6 kg marhahússal. A méz cukortartalmának több mint 80%-a azonnal felszívódik ezért nem terheli a hasnyálmirigyet. 11-féle vitamint (C, B, H, P), kb. 30-féle ásványi anyagot, 19-féle aminosavat és enzimeket tartalmaz.


A méz egyik legismertebb hatása az izmok munkaképességének segítése. A szív izomzatára is jótékony hatással van. Pozitív hatást képes elérni szívritmuszavarok, szívizomgyulladások, hipertónia, torokgyulladás, gége- és légcsőhurut gyógyításánál. A méz rendszeres fogyasztása teljesítménynövekedést, az egész szervezet jó kondícióját, betegségekkel szembeni ellenállóságát eredményezi.


A méz legendás gyógyhatását tudományos bizonyítékokkal alátámasztani kívánó kutatók szerint a méz lelassítja a kórokozók fejlődését, még olyan baktériumtörzsek esetében is, amelyek ellenállóvá váltak egyes modern antibiotikumokkal szemben. A méz hatására a sejtek jobban használják fel az oxigént. A méz erősíti az idegeket, az immunrendszert. Méregteleníti, tisztítja a szervezetet, mert a máj sokkal könnyebben, jobban és gyorsabban dolgozza fel, mint a cukrot. Jótékonyan hat a fiatal szervezetre a csontképzõ hatása miatt.


A mézet használhatjuk külsőleg is. Ugyanis ha a bőr sérüléseit mézzel kenjük be, az lakkszerű réteget képez rajta, fertőtleníti, kiöblíti a sebet. A mézzel kezelt seb háromszor olyan gyorsan tisztul, s a sérülés hegtelenül tűnik el. Méz hatására a sérült szövetekből gyorsan kitisztul a vizenyő, és a méz serkenti a sejtképződést, megöli a baktériumokat.

Hétvégi bevásárlástervező, tájékoztató jellegű ártáblázatunk ide kattintva letölthető!


XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
250 ezer szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a kegyelmi botrány miatt – derült ki a 21 Kutatóközpont friss, r...
Bővebben >>