. Ma Károly, napja van.
Csalók nyereményjátéka
2017-01-31 06:05:11
Csalók nyereményjátéka

Csalók nyereményjátéka

Az utóbbi időkben történtek olyan esetek, hogy kéretlen telefonálók közismert áruházláncok nevében nyereményjátékra, vagy nyeremény-azonosításra hivatkozva kerestek meg telefonon keresztül budapesti lakosokat, és azt állították, hogy a telefonszámukat „kisorsolták”. A nyeremény átvételéhez azonban szükségük van arra, hogy a nyertes személy, egy ATM automatán keresztül több tízezer forint értékben mobiltelefon feltöltéseket hajtson végre a hívók által megadott telefonszámokra.

 

Ha nyert, nem Ön fizet!


Nagy értékű ajándékok helyett komoly anyagi veszteségek érhetik Önt, amennyiben bedől a csalóknak, akik nyereményre hivatkozva próbálják megtéveszteni.

 

„Gratulálunk, Ön nyert!”


A jóhiszemű, és gyanútlan sértettek reménykedve az ígért, több százezres, de akár milliós nagyságrendű pénzösszeg, vagy nagy értékű tárgy elnyerésében, a felszólításnak eleget tesznek, és a csaló által diktált számsorra feltöltést hajtanak végre a kijelölt ATM-nél. Azonban ezt, természetesen, nem követi az ígért nyeremény átadása, átutalása.

 

Kérjük, hogy ha ismeretlen személy ilyen történettel jelentkezne Önnél


- Semmilyen körülmények között ne utaljon át pénzt, és ne keressen fel bankautomatát, a csalók által megadott kódok, vagy telefonszámok beütése céljából!

- Ne adja ki telefonon keresztül személyes – többek között bankkártyájának – adatait, valamint ne árulja el lakcímét, vagy tartózkodási helyét!

- Járjon el körültekintően, hívja fel a megnevezett céget, és ellenőrizze a hívás hitelességét! Ezzel az érintett vállalkozást is segíti, hiszen tudomásukra juttatja, hogy a nevükben élnek vissza mások jóhiszeműségével.

 

Hívták telefonon, de nem tudja, mit tegyen?


Ha ilyen jellegű bűncselekmény áldozatává vált, hívja a 107-es, 112-es központi telefonszámok valamelyikét, vagy jelentkezzen az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es Telefontanú zöld számán.

 

További híreink
Tehetségek kibontakozását segítő programok a Károlin
Képességek fejlesztése az intelligenciaterületek tükrében a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karán.
2021-01-26 17:02:58, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Meghalt Sas József
82 éves korában meghalt Sas József színész-humorista, írja a Blikk. A hírt a családja is megerősítette az ATV-nek.
2021-01-17 11:49:46, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
A koronavírusba halt bele Böröndi Tamás, nem volt alapbetegsége
A Vidám Színpad 65 éves igazgatója koronavírussal küzdött, és ebbe halt bele 65 évesen – erősítette meg a család engedélyével a Blikknek az intézmény sajtóreferense, aki ...
2020-11-25 10:36:48, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Kegyeletsértő módon, egymásra pakolt nyitott koporsókban tárolták az elhunytakat a szentendrei halottasházban.
Bővebben >>