. Ma György napja van.
Csak a nagybirtok megadóztatása elfogadható
2015-01-24 09:02:10
Csak a nagybirtok megadóztatása elfogadható

Csak a nagybirtok megadóztatása elfogadható

Az állami földrablás után a kormány 2015-ben a "termőföldadóval" sújtja a magyar gazdákat.

 

Az elkeseredett balmazújvárosi gazdák útlezárással adtak hangot elégedetlenségüknek, de az akciót vélhetően máshol is követni fogják, amennyiben a kormány nem vonja vissza a jelen formájában botrányos törvénymódosítását.

 

Az LMP szolidaritást vállal a tiltakozó gazdákkal, mert a párt szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány előbb kivéreztette az önkormányzatokat, majd azok finanszírozását az adófizetők nyakába varrja.

 

A kormánypártok által tavaly év végén megszavazott jogszabály lehetővé teszi az önkormányzatoknak a "települési adó" kivetését, amely akár a kis- és közepes gazdálkodók termőföldjének megadóztatására is kiterjedhet. Ahogy azt előre lehetett látni, az évek óta kivéreztetett, alapfeladatok finanszírozásában is forráshiányos települések élve a lehetőséggel, valóban kivetik a helyi gazdálkodókra a "termőföldadót", amelyet 2012-ben még lehetetlennek tartott Fazekas Sándor miniszter úr.


Az LMP számára csak a nagybirtokok megadóztatása elfogadható.

 

A párt elítéli, hogy a Fidesz-kormány az önkormányzati forráshiányt sajátos, fenntarthatatlan módon igyekszik pótolni, valószínűleg tönkretéve sok helyi kisgazdálkodót, kis birtokkal rendelkező földtulajdonost. A "termőföldadót" egyetlen településen sem szabad újabb sarcként a kis- és közepes családi gazdálkodók nyakába zúdítani!

 

A megoldás a helyi gazdaság felépítése lenne, a helyi kis- és közepes vállalkozások támogatásán keresztül, ami a jobboldal kormányzása alatt is egyre csak várat magára. Egyedül így lehet fennaratható módon helyi jövedelmet, munkahelyeket és ezzel önkormányzati bevételt képezni.

 

Elfogadhatatlan a kormány álláspontja, ezért az LMP azt kéri az önkormányzatoktól, hogy ne alkalmazzák a bután megteremtett adókivetési lehetőséget, ehelyett közös erővel vegyük rá a kormányt, hogy a tékozló forrásfelhasználás helyett az önkormányzatokat finanszírozza normálisan!

 

 

Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője - MTI

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A rövid válasz: igen! Nemcsak, hogy bátran kombinálhatod ezt a két szuper összetevőt, de bátorítunk is rá, ugy...
Bővebben >>