. Ma György napja van.
Csak a diktátorok kérnek ki ennyi adatot a Facebooktól
2015-03-21 09:28:56
Csak a diktátorok kérnek ki ennyi adatot a Facebooktól

Csak a diktátorok kérnek ki ennyi adatot a Facebooktól

A Facebook által közzétett adatok szerint az Orbán-kormány 2014 második felében már 168 felhasználó nem publikus adatát kérte ki a közösségi oldaltól. Ez a tavalyi év első felében még 78, 2013 első felében pedig csak 24 volt.

 

Miután a kormány mindent megtett a független sajtó felszámolásáért, az ellenzéki vélemények kifejezésének színterévé leginkább az utcai tüntetések váltak. Mivel ezek túlnyomó részt a Facebook-on szerveződtek meg, a kormány egyre több és több privát adatot akar megszerezni a közösségi oldaltól.

 

Az Orbán-kormány ezzel már több adatkikérésnél jár, mint a szomszédos országok együttvéve. Ez a szám minden demokratikus országban csökken, csak az olyan illiberális diktatúrákban növekszik, mint Törökország, Oroszország és persze hazánk.

 

Az állami propagandatévé, a megsemmisített sajtószabadság, a civil szféra elleni kormányzati támadások, a tegnap bejelentett provokátorfigyelő és a növekvő adatkikérések mind azt mutatják, hogy Orbán Viktor bármilyen gátlástalan eszközt megragad zsarnoki hatalma megtartásáért.

 

A Demokratikus Koalíció felszólítja Orbán Viktort, hogy hagyjon fel azon tapasztalatainak hasznosításával, amelyeket – Simicska állításai szerint - még az Állambiztonsági Szolgálat társadalmi kapcsolataként szerezhetett és amelyekkel megfigyelni és megfélemlíteni kívánja a magyar társadalmat. A DK tiltakozik a növekvő Facebook adatkikérések ellen!

 

 

Vadai Ágnes Országgyűlési képviselő DK - MTI

Fotó: Stárklikk

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>