. Ma József napja van.
Cionista összeesküvés? Nem mindegy? -tbp publicisztika
2012-01-02 11:45:53
Cionista összeesküvés? Nem mindegy? -tbp publicisztika

Cionista összeesküvés? Nem mindegy? -tbp publicisztika

A hazai jobboldal – ha másban nem is -, abban tökéletesen egyetért, hogy szörnyű gazdasági helyzetünk legfőbb okozója a nemzetközi pénzvilág gonosz aknamunkája, konkrétabban pedig a cionista összeesküvés. (Cirka egy éven át még lehetett okolni a lassan három (!) éve lemondott Gyurcsányt, mára azonban ez kissé nevetségessé vált.)


A pénzvilág gonosz mesterkedéseit természetesen  különböző retorikával említik, de ne legyen kétségünk, Orbán bankározásától a nyilasok gázkamrákat óhajtó ordítozásáig bezárólag minden erről szól. A hívószavak különböznek, a lényeg azonos.

 

Játsszunk el a gondolattal: Orbántól a nyilasokig mindenkinek igaza van abban, hogy nagyszabású cionista összeesküvés áldozatai vagyunk. (Értsd: A nemzetközi pénzvilág machinációi tesznek tönkre minket.) 

 

A Wall és az Oxford Street, a zürichi Bahnhofstrasse üvegpalotáiban kuksoló fekete kalapos, hosszú pajeszú főgonoszok furtonfurt azon morfondíroznak, hogyan lehetne tönkretenni gyönyörű hazánkat. Engedjük meg a feltételezést, hogy nemcsak a Magyar Köztársaság szerepel az étlapjukon, hanem Görögország, Ír- és Olaszország is, nem beszélve a többi, hozzánk képest nagyságrenddel komolyabb gazdasággal bíró középhatalomról. Sőt, még Amerika is kényük- kedvük szerint ugrál. Tegyük fel, hangsúlyozom, csak tegyük fel, hogy így igaz. Sötét erő karmaiba kerültünk, maroknyi dúsgazdag, nagyhatalmú manipulátor kezében a sorsunk.

 

Abszolút kilátástalan, sehová sem vezető viták zajlanak fórumokon, újságokban, rádió és egyéb műsorokban arról, hogy ebből semmi nem igaz, illetve tényleg így van. A lényeg elsikkad, mert fel sem merül a kérdés: hát nem tökmindegy, miért van így? Isten büntetése, zsidó mesterkedés, klímaváltozás, Putyin rosszkedve vagy bármi más az ok, a világ gazdasága törvényszerűségek mentén fejlődik vagy sorvad, nemcsak nekünk, mindenkinek alkalmazkodnia kell ehhez. Mindenkinek, aki élni akar. 


 

Az egészen biztos, hogy a lehető legrosszabb válasz a „szabadságharc”. Sok szabadságharcot vívtunk már, el is vesztettük mindegyiket kivétel nélkül, de az egész világ még nem volt az ellenfelünk. Mostanában a legjobb úton járunk ahhoz, hogy szó szerint az egész (pénzügyi) világot ellenfelünkké, ne adj Isten, ellenségünkké tegyük.

 

Mi a teendő?

Szabadságharc nemzetünk pénzügyi függetlenségéért. Totál kilátástalan. Hazánknak nincs egyetlen egy olyan piacképes terméke, amelyet elő tudunk állítani jelentős külföldi behozatal nélkül. Sajnos ez van. A modern világban soha nem is volt ilyenünk, de régebben nem is próbálkoztunk pénzügyileg űberelni a modern világot. A piacképes önmagában még nem jelenti azt, hogy exportképes is egy termék. Saját magunkat is csak komoly nemzetközi kereskedelmi tevékenységgel tudjuk ellátni a jelenlegi szinten. Sokkal, de sokkal alacsonyabb életszínvonal mellett persze megoldható lenne valamiféle, a világtól elzárt belső piac kialakítása, de az nem jó. Azt hiszem, a legnemzetibb nemzetiek sem szeretnék mondjuk az észak-koreai emberek életét élni.

(Még Észak-Koreába is érkezik olykor-olykor némi nemzetközi segítség.)

 

Nincs mese. Az IMF követelményeihez alkalmazkodnunk kellene. Persze jól tudjuk, hogy „oda” még Kádárék, közelebbről Fekete János transzportálta szép hazánkat, nem is parolázott vele Sólyom úr. A judeoplutokrata bolsik már akkor látták, hogy Magyarország gyarmatosítása a szovjet birodalom esetleges összeomlása után így oldható meg a legkönnyebben.

 

Rúgjuk ki az egész IMF-et a francba! Rendben van. De a helyzet az, hogy az IMF galád tárgyalói kedvesnővérek az EU pénzügyi vezetőihez képest. Velük mi legyen? Ez már bonyolultabb ügy, mert az EU-hoz önként társultunk, ha jól emlékszem, Orbán is megszavazta a csatlakozást. Lehet, hogy nem tudta, mit szavaz meg? Ki van zárva. Akkor viszont miben bízhat Orbán, hogyan képzeli a jövőnket, ha – sajnos a nevünkben is – összevész az EU-val, Amerikával, IMF-fel, mindenkivel, aki valamit is számít a világban.


Esetleg a már bevált Fidesz-stratégiában bízik: abban reménykedik, hogy valamelyik kedves bírósága EU-közelinek nyilvánítja Magyarországot, ami orbáni olvasatban azt jelentené, hogy mindent kapunk és semminek nem kell megfelelnünk. Vagy oly módon leszünk az EU tagjai, hogy közben meg nem is. A „Fidesz közeli” cégek és a „nemtaggyűlések” mintájára. Kormányunk pompás jogerős végzéseket lobogtatva követelheti majd Magyarország jussát a közösből.

 

Most komolyan. Orbán lenyúlta a magánnyugdíjpénztár 3000 milliárd forintját. Ezt azért tette, hogy csökkenjen az államadósság. Ez a kis pénzecske gyakorlatilag nyomtalanul tűnt el, most nagyobb az adósságunk, mint a lenyúlás előtt volt. Szerencse, hogy van még 11.500 milliárd forintunk. Van bizony! Legalábbis most nagyjából ennyit ér a Nemzeti Bank tartaléka, de tartok tőle, hogy a forint romlásával összhangban néhány hét múlva már sokkal nagyobb lesz ez az összeg. Csak ez az átkozott Simor. Ő áll a pénz és Orbán között és az az igen komoly nemzetközi nyomás, ami – egyelőre – távol tartja a kormányt  az ország összes megtakarításától.

 

Számoljunk egy kicsit. Ha a 3000 milliárd semmilyen hatással nem volt a pénzügyi egyensúlyunkra, akkor ez a 11.500 milliárd meddig lesz elég? 1 év? Netán 1.5? És utána?

 

Hogy utána mi lesz, arról az év végén gondoskodott Orbán Viktor.


„Az Országgyűlés idei utolsó ülésnapján az új alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló törvény elfogadásával úgy döntött: ha az Alkotmánybíróság, az uniós, illetve más bíróság vagy jogalkalmazó szerv döntése alapján az államnak fizetési kötelezettsége lesz, de nincs elég pénz az államkasszában, akkor hozzájárulást kell megállapítani. Ezt mindenkinek, a társadalom minden tagjának fizetnie kell. A rendelkezés addig érvényes, amíg az államadósság a GDP felét meghaladja.”

 

A képlet egyszerű. Amennyiben azt a rengeteg milliárdot vissza kell fizetni, amit sokak szerint Orbánék törvénytelenül hajtottak be a bankoktól, távközlési szolgáltatoktól, egyebektől, akkor azt majd mi, állampolgárok fogjuk zsebből finanszírozni. Persze más esetekben is fizetni fogunk. Például akkor, ha hősies szabadságharcunk eredményeként nem tudunk eladni egyetlen állampapírt sem. Mi fogjuk közvetlenül pénzelni az országot.  A mi pénzünk lesz az ország bevétele. Nemcsak az adóink, hanem a megtakarításaink és szép fokozatosan minden értékünk. Autónk, otthonunk, mindenünk. Törvény van rá. És higgyék el, nem lesz kivétel. Egy emberként fizetünk majd. Bizony, azok is, akik most támogatják Orbán pénzügyi szabadságharcát.

Ezek a támogatók vajon miként közlekednek, amikor jeges az út? Akkor is az jár fejükben, hogy miért jeges? Ha úgy gondolják, hogy a gonosz szomszéd locsolta fel éjjel, akkor csak azért is 100-zal mennek? Vagy – ha a saját bőrükről van szó – nem a miérttel, hanem a megoldással foglalkoznak, és alaposan lelassítják a tempót? Szerintem azonnal befejezik a jeges út ellen vívott szabadságharcukat. Hazánk most éppen 100-zal hajt ezen a bizonyos úton. És úgy tűnik, gyorsulunk…

 

Ha valóban létezik egy szűk csoport, akik játszanak sorsunkkal, gyermekeink, unokáink sorsával, akkor azt a csoportot itthon kell keresnünk. Sorosról legalább az elmondható, hogy a saját vagyonával mesterkedik, Orbánék viszont a mi megtakarításainkat kockáztatják.

 

Képzeljük el, hogy a világgazdaság egyetlen hatalmas gyárüzem és Magyarország benne az egyik melós. Semmi más nem számít azon kívül, amit naponta leteszünk az asztalra. Ha nem teljesítünk, éppen úgy járunk, mint bármelyikünk: nem lesz munkánk, nem kapunk fizetést, azaz nem tudjuk eladni állampapírjainkat, és nem tudjuk miből finanszírozni az ország működését.

Ha ez bekövetkezik, akkor végünk. Pontosan az történik, mint egyetlen emberrel: nem lesz bevétele, nem tudja fizetni a számláit és lassanként elveszíti mindenét.

 

Nem marad más, mint a keserűség, a düh és a gyűlölet.

 

Majd AKKOR kiket fogunk utálni? 

tbp

További híreink
Milyen deszkát használjunk otthoni barkácsoláshoz?
Számtalan megoldás közül lehet választani, de egyáltalán nem mindegy, hogy melyik számít a leghatékonyabbnak, melyik felel meg igazán az igényeinknek és mivel a legkönnye...
2024-03-14 17:40:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Kizárási eljárást indít a Momentum Jancsó Andrea, ferencvárosi önkormányzati képviselő ellen, közölte a párt p...
Bővebben >>