. Ma Béla napja van.
Bukott a kormány, ráfizet az ország
2015-03-27 11:11:59
Bukott a kormány, ráfizet az ország

Bukott a kormány, ráfizet az ország

Az uniós energiahatékonysági irányelvek átvételének hiánya miatt indított kötelezettségszegési eljárás már a sokadik pofon az Orbán-kormány energiapolitikájának: az LMP szerint a Fidesz bajt hoz az országra azzal, hogy képtelen belátni, az elavult, kockázatos, drága és az országot évtizedekre kiszolgáltató paksi bővítés helyett az energiahatékonyság növelésére és a megújuló energiára kell koncentrálnia.

 

A párt azt várja a kormánytól, hogy mielőbb terjessze be az irányelv teljesítéséhez szükséges jogszabályt és fektesse le a fenntartható energiagazdálkodás alapjait.

 

Az adófizetőknek naponta ötmillió forintba kerülő uniós intés egy újabb bizonyíték arra, hogy az Orbán-kormány tévúton jár: ha olcsó energiát és energiafüggetlenséget akarunk, akkor nem paksi bővítés és rezsiháború kell, hanem megújulók és energiahatékonyság.

 

Az Orbán-kormány azonban a rezsiháborút választotta, pedig az éppen azokat teszi ellenérdekeltté az energiatakarékosságban, akik akár önerőből is megengedhetnék maguknak a korszerűsítést. A kormány nem ültette át az EU energiahatékonysági irányelvét, emiatt kötelezettségszegési eljárás indul Magyarország ellen.

 

A magyar jogból hiányzó irányelv többi között előírná évente a közintézmények három százalékának energetikai felújítását, az energiaszolgáltatókat pedig arra kötelezné, hogy a bevételük 1,5 százalékát a lakossági energiahatékonyság-növelés támogatására fordítsák.

 

 

 

Szél Bernadett az LMP társelnöke - MTI

Fotó: vs.hu

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>