. Ma György napja van.
Beszámoló az Angyalfolki Utcabálról
2016-08-29 13:01:46
Beszámoló az Angyalfolki Utcabálról

Beszámoló az Angyalfolki Utcabálról

Augusztus utolsó vasárnapján ismét az évek óta megszokott bőséges kulturális választék fogadta a Dagály utcában megrendezett Angyalfolki Utcabál közönségét.


A rendezvény szervezői ezúttal is élő népművészeti értékeink bemutatását tekintették elsődleges feladatuknak, de azok is élményekkel gazdagodva térhettek vissza otthonaikba, akik a közelmúlt ma már muzeálisnak számító autóira, a hagyományos vásári szórakoztatás pónijaira, körhintáira és céllövöldéjére, vagy éppen a főzőverseny résztvevőinek gasztronómiai teljesítményére voltak kíváncsiak.


Már reggel hét órakor fejszecsattogás emlékeztette a környék lakosait arra, hogy a program főzőversennyel indul. A csapatok előbb favágásban tették próbára erejüket, hogy a délig tartó viadal alatt ne legyen hiány a kondérok alá való tüzelőben, majd megkezdték pályaműveik elkészítését.

 

Kétféle káposztás fogás mellett számos pörkölt, paprikás, csülkös hagymás bab, és halászlé alatt égett a tűz, hogy aztán a publikum minden tagja győztesnek érezhesse magát az ételek kiosztásakor. A verseny díjazott csapatai mellett valamennyi induló emléklapot kapott fáradozásaiért.


Még nem volt dél, amikor elkezdődött a voltaképpeni kulturális program, amit az Angyalföldi Vadvirág csoportok műsora vezetett be. A továbbiakban színpadra lépett a Budapesti Bartók Táncegyüttes, a Gödöllő Táncegyüttes, és az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes is, az autentikus magyar népzenéről pedig a Zagyva Banda, a Cimbaliband és a Budafolk Band muzsikusai gondoskodtak.


A színpadi produkciók közben sok érdeklődőt vonzott a Dagály utcában megrendezett kirakodó vásár, amelynek standjai között népi ügyességi játékokkal, fotókiállítással,  és különböző ínyencségekkel találkozhattak az utcabálozók, akiknek szórakozását a nap végén tombola, és a népszerű Ghymes együttes koncertje koronázta meg.


És közben búcsúzott a nyár, 2016 szeszélyes nyara… A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Dagály utcai fiókjában megrendezett, egész napos kézműves foglalkozáson résztvevő gyerekek arcán néha átsuhanó árnyékok emlékeztették a szülőket arra, hogy pár nap múlva vége a vakációnak, és kinek a bölcsődében, kinek az óvodában, kinek az iskolában, de egészen bizonyosan megkezdődik a tanév.



További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A rövid válasz: igen! Nemcsak, hogy bátran kombinálhatod ezt a két szuper összetevőt, de bátorítunk is rá, ugy...
Bővebben >>