. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Bach Szilvia festményei az Újlipótvárosi Klub-Galériában
2016-02-05 05:06:57
Bach Szilvia festményei az Újlipótvárosi Klub-Galériában

Bach Szilvia festményei az Újlipótvárosi Klub-Galériában

Nagy szerelem a festészet Bach Szilvia életében, akit a nagyközönség fergeteges humorú előadóművészként is ismerhet. A humoristanő az elmúlt években számos művet készített, ezek közül válogat a február 3-án nyílt, gazdag kiállítás.


– Dóri lányomtól az egyik karácsonyon kaptam egy csodás festőkészletet, mondván: „Anyu, éld ki a kreativitásod, és fess!” Mosolyogva elfogadtam… Ugyan mindig is volt vágyam festeni, de sosem mertem kipróbálni – meséli Bach Szilvia. Ezzel nagyjából egy időben történt, hogy a lánya (Danics Dóra – a szerk.) az X faktorban Mexikói utat nyert, s februárban úgy döntött, édesanyját viszi magával az egyedülálló utazásra.


– Egy mesevilág nyílt meg előttem, szerelembe estem Mexikóval. Előtte is imádtam már a Frida című filmet, Chavela Vargas legendás énekesnő zenéjét is sokat hallgattam, ahogy más mexikói énekeseket is. Varázslatos volt kijutni oda, ahol ők éltek, megismerni a kultúrájukat. Ahogy hazajöttem, festeni kezdtem, és azóta is megállás nélkül festek.


Nem véletlen hát, hogy a kiállítás címe is ez: „Az én Mexikóm”. A több mint 40 festményen megjelenik a mexikói, színes mesevilág, de jut hely az el-gondolkodásnak, társadalomkritikának is.


– Hihetetlen, hogy milyen színkombinációkat használnak, mi európai fejjel giccsnek titulálnánk ezeket – fűzte hozzá Bach Szilvia. – A halálhoz és szimbolikájához is teljesen más a hozzáállásuk, például minden butikban, étteremben találkozhatunk csontvázakkal, koponyával, a temetést pedig egy bulinak tartják, amikor átlép a halott egy másik világba, és ezt ugyanúgy megünneplik, mint a születést.


Bach Szilvia azért nem teljesen szenteli magát a festészetnek, szerencsére humorát is élvezhetjük. Sok év kihagyás után ismét szerepel a Rádiókabaréban és a Heti Hetes vendégeként is láthatjuk a tévéképernyőkön. A kiállítás-megnyitó sem szokványosan zajlott persze, Danics Dórával közösen egy mexikói dalt is elénekeltek. A vendégek az alkalomhoz illően nachost fala-tozhattak és tequilát kortyolhattak.


A kiállítás március 1-jéig látható az Újlipótvárosi Klub-Galériában. A tárlat Budapest Főváros XIII. Kerület Önkormányzat jóvoltából ingyenesen látogatható.


Bárd Noémi Polli

Média13.hu

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sajnos gyakran hallani rémhíreket főnökök garázdálkodásáról, ahogy pokollá teszik a munkavállalók életét. Bárm...
Bővebben >>