. Ma Márk napja van.
Az UniCredit Bank és a devizahitel elszámolás - 3. rész
2014-07-30 08:28:10
Az UniCredit Bank és a devizahitel elszámolás - 3. rész

Az UniCredit Bank és a devizahitel elszámolás - 3. rész

Figyeljék minden nap a Hírhatárt! Nemcsak a teljes levelezést olvashatják, amely az UniCredit Bank és ügyfele között van folyamatban, hanem fontos információkat szerezhetnek arról, hogy mire számíthatnak saját ügyükben. Hogy milyen hosszú lesz ez a történet, az attól függ, hogy mikor rendezi az ügyet az UniCredit, melynek minden egyes részletét nyomon tudják követni.

 

A történet után olvashatták az ügyfél első levelét,  ma pedig az UniCredit Bank első válaszát adjuk közre.

 

 

 

 

 

 

 

Megjegyzés:


Ki gondolta volna, hogy egy bankot minden hónapban ellenőrizni kell, hogy egy törlesztő részletet pontosan a szerződésnek megfelelően von le vagy sem?

 

Mindezt könnyedén ellenőrizni lehet akár visszamenőleg is a Bank honlapján.

 

Fontos, hogy figyeljenek arra, hogy nem a valuta, hanem a deviza és lakossági árfolyamokat ellenőrizzék az adott napra visszamenőleg. Egy kis egyszerű matek, és rögtön kiderül, hogy a Bank a szerződésnek megfelelő összeget vont le az ügyfél számlájáról vagy sem. Holnapi írásunkból megtudhatják, hogy az ügyfél válaszában pontosan mit írt az UniCredit Bank tájékoztatására.

 

Ha figyelmesen elolvassák a 2011-ben kelt levelet, akkor rájönnek, hogy milyen fontos, hogy a Bank felhívásának – ha akkor nem is -, de most eleget tegyünk. Vagyis mint az ügyfél esetében  - akinek az elévülési ideje 2010 tavaszán kezdődött – minél előbb írni kell a BISZ Központi  Hitelinformációs ZRT.-nek. Annyit kell közölni velük, hogy a cég ne törölje a szerződés referencia adatait, addig, amíg az ügyfél újabb, ezzel ellentétes nyilatkozatot nem tesz. (Nehogy aztán az legyen a kibúvója a Banknak, hogy nincsenek meg az ügyfél adatai…)

 

Mintalevél: (adatokat be lehet helyettesíteni a saját adatokkal)


BISZ Központi Hitelinformációs Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Levélcím: 1205 Budapest, Mártonffy utca 25-27. Telefon: (1) 421-2505
Fax: (1) 421-2525


Tisztelt BISZ Központi Hitelinformációs Zrt.!

Az UniCredit Banknál 2008. november 25-én8/50975 számon nyilvántartott 20 évre szóló jelzáloghitelt az Oberbankkal 2011. 04.22-én kiváltottam, így a szerződés megszüntetésre került az UniCredit Bank és köztem.


Korábbi nyilatkozatomat visszavonom, és kérem Önöket, hogy ne töröljék fenti szerződés referencia adatait, addig, amíg újabb, ezzel ellentétes nyilatkozatot nem adok. Kérelmem oka, hogy az UniCredit Bankkal elszámolási vitában vagyok, melyben a szerződés megszűnését következő 5 év elteltével is szükség lehet az Önöknél tárolt adatokra.


Kérem, szíveskedjenek elérhetőségeimen írásban visszajelezni, hogy kérésemet tudomásul vették.

Folytatjuk….

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>