. Ma Béla napja van.
Az Orbán-kormány ismét lebukott korrupcióból
2016-07-27 03:04:22
Az Orbán-kormány ismét lebukott korrupcióból

Az Orbán-kormány ismét lebukott korrupcióból

Miközben az Orbán-kormány látszólag harcot vív a hazai adózás elől elmenekülő off-shore cégek ellen, most egy újabb, Fideszhez köthető cég bukott le. A Hunguard informatikai cég közműszámlák hitelesítésére nyert el kormányzati pályázatokat. Tavaly 400 millióról 1,4 milliárdra nőtt a Kft. nyeresége.


A cégadatok szerint a nyereség egy része ismeretlen tulajdonoshoz, Máltára került. Málta szerepel a pénzmosásgyanús off-shore jellegű cégbejegyzési helyszínek listáján.


A Fidesz-frakció az elmúlt három évben több olyan szabályt is hozott, amely kifejezetten a Hunguardnak kedvezett, a versenytársakat gyakorlatilag kizárták a nyerés lehetőségéből. Most már a nyerőgépek auditálásáért is csak a Hunguardnak lehet fizetni. Egyelőre nem tudni, ki áll a máltai vállalkozás mögött.


A DK szerint az Orbán-kormány ismét lebukott korrupcióból. Személyekre, cégekre írt ki pályázatokat, és hagyják, hogy az idehaza adózandó bevétel külföldre kerüljön. Azt követeljük Varga Mihálytól, vizsgálja ki, hova jut a magyar emberek pénze és adjon magyarázatot arra, a hazai tulajdonosok milyen fideszes kapcsolatokkal rendelkeznek, hogy csak ők képesek százmillió hasznot hozó pályázatokon indulni és nyerni.


Kerék-Bárczy Szabolcs elnökségi tag - OS

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>