. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Az Orbán családnak mindent szabad?
2015-02-16 04:16:27
Az Orbán családnak mindent szabad?

Az Orbán családnak mindent szabad?

Tőzegbányászat Natura 2000-es területen, kőzúzalék-rakodó házak szomszédságában, legújabban pedig egy építésitörmelék-feldolgozó egy nemzeti park határán – ezt mind szabad az Orbán-család vállalkozásainak a magyar hatóságok szerint. Az LMP írásbeli kérdéssel tisztázná az újabb környezetvédelmi botrányt.

 

Sajtóhírek szerint építési és bontási hulladékot feldolgozó üzemet indít egy Orbán Győzőhöz és a kormányfő testvéreihez köthető vállalkozás a Fejér megyei Gánt mellett, a Gánt-Gránás vértesalji üdülőtelep és kirándulóhely szomszédságában. A jelentős zaj- és porszennyezéssel járó beruházás ellen a helyiek több fórumon is tiltakoztak.

 

A 24,5 hektáros terület közvetlenül szomszédos a Vértesi Tájvédelmi Körzettel, és a Natura 2000-es minősítésű, a Duna-Ipoly Nemzeti Park kezelésében áll.

 

Az LMP írásbeli kérdéssel fordult Fazekas Sándor miniszterhez, hogy megtudjuk: készítettek-e előzetes hatásvizsgálatot a beruházás engedélyezéséhez, milyen várható környezeti és egészségügyi hatásokkal számoltak, és hogyan garantálja a természeti értékek sértetlenségét, valamint az érintetteknek az egészséges környezethez való jogait.

 

Az LMP szerint az egészséges környezethez való alkotmányos alapjog mindenkit megillet – azok számára is biztosítani kell, akik az Orbán-család valamelyik vállalkozásának hatósugarában élnek.

 

 

Sallai R. Benedek, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának elnöke - MTI

Fotó: 444.hu

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>