. Ma Márk napja van.
Az MNB-nek vissza kell hívnia a Pallas alapítványok kuratóriumi tagjait
2016-07-31 09:30:32
Az MNB-nek vissza kell hívnia a Pallas alapítványok kuratóriumi tagjait

Az MNB-nek vissza kell hívnia a Pallas alapítványok kuratóriumi tagjait

Hiába bírságolták meg a Pallas alapítványokat, az MNB nem fogja felelősségre vonni a kuratóriumi tagokat. Erről szólt Matolcsy György válasza, amit Szabó Tímea írásbeli kérdésére adott. Matolcsy szerint az alapítványok önálló jogi személyek, azok kuratóriumára az alapító nincs ráhatással.


A Párbeszéd Magyarországért szerint az MNB-nek vissza kellene hívnia a korrupt kuratóriumi tagjait.


Mint ismert a Közbeszerzési Hatóság megkezdte a Pallas alapítványok közbeszerzéseinek vizsgálatát és már több bírságot kiszabott. A Párbeszéd Magyarországért szerint Matolcsy György az alapítványok megbírságolásával kapcsolatos válaszából nyilvánvaló, hogy a Magyar Nemzeti Bank vezetője nem akar változásokat eszközölni az alapítványok élén. Matolcsy jogászkodó válasza az alapítványok függetlenségéről pedig több helyen sántít.


A Párbeszéd Magyarországért felhívja a jegybank elnökének figyelmét, hogy amennyiben az MNB szeretné, visszahívhatja az alapítványok kuratóriumi tagjait. A Ptk. szerint ugyanis a kuratórium tagját megbízatásának lejárta előtt az alapítványi cél megvalósításának közvetlen veszélyeztetése esetén az alapítói jogok gyakorlója visszahívhatja.


A párt nem tudja máshogy értékelni az MNB vezetésének az ügyben tanúsított magatartását, mint úgy, hogy a Pallas alapítványok körüli szabálytalanságok az MNB vezetővel egyetértésben, az ő kérésére születtek.


OS

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>