. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Az influenza oltás látványos kudarca
2015-02-03 05:35:29
Az influenza oltás látványos kudarca

Az influenza oltás látványos kudarca

Egyre nyilvánvalóbb, hogy az influenza oltás túlélte önmagát, az üzleti érdekek, és a hiszékeny emberek tartják még életben. Az USA népegészségügyi tisztségviselői beismerik, hogy a történelemben eddig hatástalan influenza oltás megint teljesen megbukott.

 

Az elmúlt három influenza szezonban a CDC (Centers for Disease Control and Prevention) állítása szerint az oltás általános hatékonysága 47-62% között mozgott, míg más szakértők 0-7%-ot mértek. Egyéb vizsgálatok azt mutatták kii, hogy amikor a gyermekeket minden évben beoltják influenza ellen, az megzavarhatja az egészséges immunválaszokat, és bizonyos szezonokban még valószínűbbé is teheti az influenzafertőzést.

 

Független orvosi szakirodalmi beszámolók szerint az influenza oltás nem igazán előzi meg az influenzát, vagy a belőle származó komplikációkat, illetve, az egyéb vírustípusokkal összefüggő influenzaszerű betegségeket, amelyek minden influenza szezonban a légúti, és emésztőszervi fertőzések kb. 80%-át okozzák.

 

Az USA népegészségügyi felelősei olyan influenza oltás politikát hoznak létre, ami törvénnyé válik. Újra és újra olyan gyógyszeripari termék megvásárlására és használatára kényszerítik az amerikaiakat, amely nem úgy működik, ahogy hirdetik, és agykárosodást is okozhat. De mi nem indíthatunk polgári peres eljárást a gyógyszergyárak ellen az oltóanyagok hatástalanságáért, az agykárosodásokért és a halálozásért.

 

A szövetségi közegészségügyi tisztviselők minden tavasszal kiválasztanak két influenza „A” vírustörzset (általában H1N1és a H3N2 altípusokat), és egy, vagy két influenza „B” vírustörzset, amelyek az ősszel kibocsájtott oltásokba bekerülnek. Múlt év decemberében a CDC tisztségviselők sajtótájékoztatón bejelentették, hogy nem tudták, hogy az egyik influenzavírus „A” törzs, amit a 2014-2015 oltáshoz kiválasztottak – a H3N2 altípus – elkezd „módosulni”. Az lett az eredmény, hogy az a domináns, genetikailag módosult influenza „A” törzs altípus okoz megbetegedéseket idén, ami nincs benne az influenza oltásban.

 

A lényeg: ha a gyereket idén beoltották influenza ellen, az nem véd a leggyakoribb „A” vírustörzs ellen. És most, bizonyos influenza szakértők figyelmeztetnek, hogy az oltások nem enyhítik a tüneteket, ha az oltás nem előzi meg az influenza fertőzést.

 

Vajon ez-e az első eset, amikor a szövetségi közegészségügy tisztviselői tudatában vannak, hogy az Influenza A H3N2 altípus folyamatosan mutálódik? … Nem, nem az első.

 

2003 tavaszán a szövetségi közegészségügy tisztviselői előre tudták, hogy az Influenza A Panama törzs, amit választottak az az évi oltáshoz, nem ugyanaz, mint az újonnan felbukkanó mutáns H3N2 Fujlan törzs, ami nagyon megbetegíti az embereket. Az influenza szakértők megmondták az FDA (U.S Food and Drug Administration) oltásbizottságának, hogy ha a H3N2 törzsben lévő két genetikai mutáció kimarad az oltásból, akkor az nem lesz hatékony.

 

És mivel indokolta a kormány, hogy engedélyezte a gyógyszergyáraknak egy olyan influenza oltás gyártását, amiről előre tudták, hogy hatástalan?

 

Az oltóanyag gyártók azt mondták, hogy azért nem tudták az oltásba beletenni a módosult H3N2 altípust, mert akkor lekésnék a 2003 őszi kiállítási és marketing határidőt!

 

Más szóval a multi-milliárdos oltás-biznisz érdekei voltak fontosak, és nem a hirdetés igazságtartalma. A közegészségügyi tisztségviselők szerint az oltás hatékonysága 2003-2004 évben 3-14%-os volt, ami megegyezik egy totális kudarccal.

 

A 2012-2013-as influenza oltás kudarca: oltóanyag gyártási probléma.

 

Ha egy kicsit beleássuk magunkat az orvosi szakirodalomba, akkor láthatjuk, hogy a H3N2 altípus problémája nem a természetes antigén sodródásból eredt, mint ahogyan azt a CDC tisztviselői ebben az évben állították. Nem. A két évvel ezelőtti oltás kudarca egy oltóanyag gyártási probléma volt. A gyógyszergyárak az oltóanyag gyártása során hoztak létre olyan H3N2 mutációkat, amelyek össze nem illést eredményeztek a fertőzéseket okozó H3N2 törzs és az oltásban lévő törzs között.

 

Mennyire őszinte a CDC azokkal a törvényhozókkal, akik a dollár milliárdokat megszavazzák a központi egészségügyi intézményeknek, és gyógyszergyáraknak oltóanyag gyártására, ezeket az oltásokat agresszív módon ráerőltetik az amerikai népre – csecsemőket, gyermekeket, várandós anyákat, egészségügyi dolgozókat is beleértve – és mindezt szánalmasan szegényes bizonyítékok alapján?

 

Az embert és állatot fertőző influenza vírusok mindig átváltoznak és fejlődnek, egymással új kombinációkban jelennek meg, és új influenza törzseket hoznak létre, amelyek a testnedveken és ürüléken keresztül adódnak tovább.

 

Az oltásban lévő influenza vírustörzsek más vírusokkal is összekapcsolódnak, különösen az olyan, gyermekek és felnőttek által továbbadott típusok, akiket élő influenzavírussal oltottak be, illetve a laboratóriumokban előállított kísérleti élővírust hordozó oltások, amelyeknek ismeretlen a hatása az emberre, az állatokra, és a környezetre egyaránt.

 

 

Forrás: Fisher, BL: Another Epic Fail for Influenza Vaccine. Dr. Mercola, 2015. január 20.

Fordította: Mezei Elmira

Fotó: Pécs Ma



Kapcsolódó írásaink:

Civilek a védőoltási rendszer felülvizsgálatát kérik
H1N1 - Influenza

 

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>