. Ma György napja van.
Az emberek véleményét kell meghallgatni a budapesti Olimpiáról
2016-06-30 04:28:57
Az emberek véleményét kell meghallgatni a budapesti Olimpiáról

Az emberek véleményét kell meghallgatni a budapesti Olimpiáról

Az Együtt szerint a 2024-es budapesti olimpia helyett az egészségügyre és az oktatásra kell fordítani a milliárdokat. A kormány nem hallgatja meg az emberek véleményét, pedig valódi párbeszéd csak a népszavazás lenne.


A Media Insight Médiaügynökség és a Humán Telex Reklám Tanácsadó és Szolgáltató Kft. népszerűsítheti a budapesti olimpia megrendezését. A két cég úgy nyerte meg ezt a pályázatot, hogy senki más nem jelentkezett - írta meg VG online. Első körben 700 millió forintot kapnak a munkáért, majd ezt felemelhetik 900 millióra.


Az Együtt szerint ez újabb 900 millió forint, amit a válságban lévő egészségügyre vagy oktatásra kellene költeni. Az olimpia népszerűsítése csak egy újabb fideszes agymosás, mint amilyen a Liget-projekt melletti és az Európa-ellenes kommunikációs kampány is.


Ha a kormány valóban kíváncsi a magyar emberek véleményére és érdemi párbeszédet akar a budapesti olimpiáról, akkor országos népszavazást kell tartania.


Az Együtt felszólítja a kormányt, hogy lépjen vissza a 2024-es budapesti olimpia népszerűsítésétől, és a pénzt költse az egészségügyi és az oktatási rendszer rendbetételére. Az Együtt továbbra sem támogatja, hogy Budapest pályázzon a 2024-es olimpia megrendezésére.


Pataki Márton, az Együtt budapesti elnöke - OS

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget...
Bővebben >>