. Ma Béla napja van.
Az Együtt a kormányt kérdezi az M3 metró biztonságáról
2016-09-16 03:21:42
Az Együtt a kormányt kérdezi az M3 metró biztonságáról

Az Együtt a kormányt kérdezi az M3 metró biztonságáról

Elegendő a BKV által végzett karbantartás az M3-as metrón a balesetek megelőzéséhez? Írásbeli kérdést nyújtott be Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője és Pataki Márton, az Együtt budapesti elnöke Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek miután még mindig nem tudni független vizsgálatról annak megállapítására, hogy elegendő-e a BKV Zrt. által végzett karbantartás a balesetek megelőzésére.


Az Együtt politikusai többek között arról kérdezik a minisztert, hogy vizsgálja-e a Nemzeti Közlekedési Hatóság az M3-as metró műszaki állapotát.


Mint ismert, Pataki Márton, az Együtt budapesti elnöke többször javasolta már a Fővárosi Önkormányzatnak, hogy rendeljen egy független vizsgálatot, lehetőség szerint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemtől annak megállapítására, hogy elegendő-e a BKV Zrt. által végzett karbantartás a balesetek megelőzésére.


Tarlós István még a 2015. november 20-i sajtótájékoztatóján indokoltnak minősítette az Együtt ezen javaslatát, és jelezte, hogy utasította a BKV-t egy ilyen szakvélemény beszerzésére. Ez a szakvélemény azonban azóta sem készült el, vagy ha igen, akkor azt a nyilvánosság elől eltitkolták.


Mindez annak fényében aggasztó, hogy az M3-as metrót napi félmillió utas használja rendszeres üzemzavarok mellett. Ráadásul a kivitelezésre vonatkozó pályázat kiírására csak a héten került sor, így ezért késik a felújítás, ez további aggodalomra ad okot. Ezért Szabó Szabolcs és Pataki Márton a következő kérdésekkel fordult Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez:


 • Vizsgálja-e a Nemzeti Közlekedési Hatóság az M3-as metró műszaki állapotát, és hogy elegendő-e a BKV Zrt. által végzett karbantartás a balesetek megelőzéséhez?
 •  Kész-e a kormány arra, hogy a műszaki helyzet romlása, illetve a karbantartás elégtelensége esetén a BKV Zrt., illetve a Fővárosi Önkormányzat ellentétes álláspontja esetén is leállítassa az M3-as metrót?


Dr. Seszták Miklósnak szeptember 28-ig kell válaszolnia Szabó Szabolcs és Pataki Márton kérdéseire.


OS

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget...
Bővebben >>