. Ma Cecília napja van.
Átadták a Radnóti Miklós Művelődési Központot /RaM/
2011-04-14 00:01:11
Átadták a Radnóti Miklós Művelődési Központot /RaM/

Átadták a Radnóti Miklós Művelődési Központot /RaM/

Dr. Tóth József országgyűlési képviselő, a kerület polgármestere  vágta át a megnyitást jelképező szalagot. Ezt követően a polgármester, a beruházásban közreműködők – a tervező, Vadász és Társa Építőművész Kft., a beruházást lebonyolító Angyalföldi Vagyonkezelő Zrt., a beruházást végző Magyar Építő Zrt. és az épületegyüttes használói: az ExperiDance Táncegyüttes, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, a nyugdíjasklub és a rekreációs részleg képviselői – jelenlétében adott tájékoztatást a fejlesztésről.  A RaM Colosseumban a meghívott vendégek megtekinthették az ExperiDance táncpróbáját.


 

A 3,5 milliárd Ft-os beruházást  teljes mértékben az önkormányzat finanszírozta. Az épületegyüttes elnevezésére kiírt pályázat alapján a 13. kerülethez többszörösen kötődő költőről Radnóti Miklós Művelődési Központ /RaM/ nevet kapta.

 

 

 

 

 

 

GALÉRIÁNKBAN ITT LÁTHATJÁK A NEM MINDENNAPI ÉPÜLET FOTÓIT.


2011. március 4-én kezdődött meg az épület műszaki átadása. A mindenre kiterjedő eljárás (építészet, gépészet, elektromos, erősáram, gyengeáram, színpadtechnika, fény- és hangtechnika, konyhatechnológia) a próbaüzemmel együtt körülbelül 1 hónapot vett igénybe. 


A közösségi ház színvonalas megvalósítása érdekében kiírt ötletpályázatot a Vadász és Társai Építőművész Kft. nyerte el. A kiírás során követelmény volt a közművelődési (multifunkcionális színházterem, könyvtár), a rekreációs, a szociális (nyugdíjasklub) és szórakoztató (éttermi szárny) funkció biztosítása és az épület gazdaságos működtetése.


Az épület kivitelezésére az Önkormányzat nyílt, uniós közbeszerzési pályázatot írt ki, melyet a Magyar Építő Zrt. nyert meg. A kiírás előírta egy 500-600 férőhelyes zenei-, színházi- és sportesemények megtartására is alkalmas rendezvényterem megépítését. Az elkészült többcélú terem mozgatható nézőtere révén alkalmas a komplex színházi és egész estés művészeti és könnyűzenei produkciók befogadására és rendezésére, a civil szervezetek eseményeinek szervezésére, fiatalok és idősek számára tervezett programok lebonyolítására.


A közösségi ház épületegyüttese olyan, mint egy virágszirom: egy központi magot („bibe”) négy önálló, különböző funkciókat ellátó „szirom” vesz körül.


A Pannónia utcai oldalon található az ovális alakú, RaM Colosseum nevet kapott multifunkcionális háromszintes, rendezvény-szárny. Földszinten 270 m2-es színpad és 450 m2-es, 566 fős nézőtér található, mely kiegészül az emeleti szinten a 72 fő befogadására alkalmas karzattal.


A földszinti nézőtér hidraulikus mozgatással, lépcsőzetesen változtatható:


  • A színpaddal egy síkba hozható és ezért bálok rendezésére alkalmas.
  • A nézőtér egyenletes emelkedéssel normál nézőtéri székek elhelyezésére alkalmas.
  • A műsort asztal körül ülve lehet végignézni, vendég kiszolgálással.

Pannónia utcai oldalon a rekreációs szárny három nagyobb helyiségből áll, a hozzájuk tartozó öltözőkkel, vizesblokkokkal és irodákkal együtt. A Kárpát utcai oldali sziromban egy könyvtár (Szabó Ervin Könyvtár) és egy idősek klubja került kialakításra egy 100 m2-es terasszal. A Kárpát utca - Bessenyei utca sarok egy minden igényt kielégítő éttermet foglal magába, 70 m2-es főzőkonyhával. Tartalmazza az épületet kiszolgáló közös helyiségeit (ruhatár, mozgáskorlátozottak részére WC és egyéb vizesblokkok) is. A központi mag közepén elhelyezkedő átriumot, előcsarnok veszi körül, ami kiállító teremként is funkcionálhat.


A közösségi ház hűtési- fűtési és szellőztetési rendszerének ellátását túlnyomó részt alternatív energiaforrás biztosítja. A klimatizált épületben számítógép vezérli a környezetkímélő levegő-levegő hőszivattyús rendszert.

 

Az épület tömegközlekedési eszközökkel is megközelíthető, de a gépkocsival érkezők részére egy 2500 m2-es, több mint 100 gépkocsi befogadására alkalmas terepszint alatti garázs áll rendelkezésre.

 

Az építkezés során nagy figyelmet fordítottak a környezet megóvására, az épület tetőszintje zöld felület. A „virágszirmok” növény beültetései a négy évszakot szimbolizálják.

 

Az épület üzemeltetését a 13. Kerületi Közművelődési Nonprofit Kft. végzi. Az üzemeltetésére kiírt pályázat multifunkcionális és az éttermi szárnyának nyertese az Experidance Produkció lett. A könyvtárat a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár bérleti szerződés keretében üzemelteti.


 

További híreink
Miért fontos az azonnali fogpótlás?
Az Európai Unió területén élők jelentős része érintett abban, hogy hiányzik legalább egy vagy éppen több foguk. Nagyon szomorú statisztika, de talán az, hogy folyamatosan...
2019-11-21 14:21:52, Hírek, Fókuszban Bővebben
Egyedi fali dekoráció kiválasztása
Digitális világban élünk. Mobiltelefonjaink a hivatalos dolgaink intézése mellett megannyi szórakoztató lehetőséget rejtenek magukban.
2019-11-21 14:17:54, Hírek, Fókuszban Bővebben
Minőségi arcápoló készítmények férfiaknak
A The Body Shop természetesen törődik a férfi vásárlóival is. Ennek megfelelően magas minőséget képviselő készítményeket biztosít az érdeklődők részére, legyen szó nyugta...
2019-10-17 15:14:22, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Várhatóan 2021-ben adhatják át a Fővárosi Állat- és Növénykert új területein készülő 5 hektáros Pannon Parkot ...
Bővebben >>