. Ma Auguszta napja van.
A Zöld Városért kategóriában díjazták kerületünket
2016-11-09 05:21:41
A Zöld Városért kategóriában díjazták kerületünket

A Zöld Városért kategóriában díjazták kerületünket

A Fővárosi Önkormányzat Dísztermében, november 4-én került sor a Holnap Városáért Díj 2016. évi pályázatának eredményhirdetésére. Kerületünk ezúttal a Zöld város kategóriában nyerte el a független szakmai bizottság elismerését, az ezzel járó oklevéllel és emlékplakettel.


A díjat Holopné Schramek Kornélia alpolgármester vette át dr. Réthelyi Miklóstól, a Holnap Városáért Díj Bíráló Bizottságának, és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának elnökétől, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium alapító miniszterétől.

 

A 2013-ban alapított Nemzeti Fenntartható Városdíj része a már 2010-ben elindított City Hungary Programnak, mely helyi közösségek, helyi emberek követendő példáira hívja fel a figyelmet.


Dr. Réthelyi Miklós, a Holnap Városáért Díj fővédnöke hangsúlyozta: - Városok és a várossal szorosan együttműködő vállalkozások vezetői jöttek ma össze,szinte az egész országból, hogy együtt ünnepeljük a Holnap Városáért 2016 pályázat díjnyerteseit és a velük együtt dolgozó közösségeket.

 

Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság elnökeként fontosnak tartom itt és most beszélni az Egyesült Nemzetek Közgyűlése által 2015 szeptemberében elfogadott igen fontos és jövőnket alapjaiban érintő határozatról.  A Világunk átalakítása című, preambulumból, részletes nyilatkozatból és 17 célkitűzésből álló határozat célkitűzése nem kevesebb, mint a szegénység csökkentése, felszámolása, és Földünk megmentése.

 

Emlékezetes, hogy kerületünk 2015. évben a Fenntartható városért kategóriában nyert díjat a Holnap Városáért-díj pályázaton.

 

 


További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kam...
Bővebben >>