. Ma Auguszta napja van.
A vasárnapi zárva tartás indoklása nettó hazugság
2015-07-04 10:01:42
A vasárnapi zárva tartás indoklása nettó hazugság

A vasárnapi zárva tartás indoklása nettó hazugság

A Párbeszéd Magyarország szerint Baldauf László CBA-vezér interjúja bizonyítja, hogy a sokak életét megkeserítő vasárnapi zárva tartás kormányzati indoklása nettó hazugság. A munkahelyek ezreit megszüntető korlátozás az orbáni oligarchák további gazdagodását szolgálja; legnagyobb nyertese a Fidesz-közeli milliárdos Baldauf CBA-ja.

 

Szabó Tímea országgyűlési képviselő, PM-társelnök másfél hónapja benyújtott egy törvényjavaslatot azért, hogy legalább a jelentősebb idegenforgalmi adóbevétellel rendelkező önkormányzatok maguk dönthessenek a vasárnapi nyitva tartásról. Az üdülőszezonban a hazai és külföldi turisták életét megkönnyítő javaslatot azonban a Fidesz-KDNP elfektette, így nyár előtt nem kerülhet még bizottsági vitára sem.

 

Így a hazai közvélemény - köztük a kormánypárti szimpatizánsok – nagy többsége által elutasított korlátozás miatt az üdülők és turisták pihenés helyett szombatonként továbbra is tumultuózus jelenetekre, sorban állásra, vasárnaponként pedig bezárt üzletekre számíthatnak.

 

A dolgozók megszenvedik a hosszított hét közbeni munkaidőt és a vasárnapi pótlék kiesését, a kisbolt-tulajdonosok pedig sokszor az egyetlen szabadnapjukat is elveszítik az ostoba szabályozás miatt.

 

A PM felszólítja a kormányt, hogy inkább ebben a kérdésben "konzultáljon" az emberekkel, és a közakaratnak megfelelően törölje el a Baldaufékon kívül szinte mindenki által elutasított zárva tartási törvényt.

 

 

MTI

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
A legfontosabb jogaink munkavállalóként – Jobb tisztában lenni velük!
Sajnos gyakran hallani rémhíreket főnökök garázdálkodásáról, ahogy pokollá teszik a munkavállalók életét. Bármennyire is szükségünk van a munkára, téves gondolat, hogy mi...
2024-03-21 16:49:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
250 ezer szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a kegyelmi botrány miatt – derült ki a 21 Kutatóközpont friss, r...
Bővebben >>