. Ma Márk napja van.
A török elnök megtorlási kedve a magyar iskolákat is eléri
2016-08-06 08:05:58
A török elnök megtorlási kedve a magyar iskolákat is eléri

A török elnök megtorlási kedve a magyar iskolákat is eléri

A Türkinfo információi szerint Erdogan elnök azt kéri a magyar kormánytól, hogy tegyen lépéseket két budapesti oktatási intézmény ellen. A kérés hátterében a török elnök július 15-i puccskísérlet utáni tisztogató hadjárata áll. A szóban forgó alapítványi iskolákat a török vezetés szerint ugyanis Erdogan legfőbb ellenfele, a migrációba kényszerült Fethullah Gülen mozgalma hozta létre és támogatja.


A szóban forgó intézmények vezetői azonban nem tudnak ilyen összefonódásról, és azt is közölték, az intézményekben politikamentes oktatás folyik.


A Liberálisok arra kérik a magyar kormányt, hogy határozottan utasítsa vissza a törökök kérését. A napnál is világosabb, hogy a török elnök a katonai puccskísérletet az ellenfeleivel történő brutális leszámolásra, az antidemokratikus és autoriter hatalomgyakorlás kiteljesítésére kívánja felhasználni.


A Liberálisok elítélik a török vezetés durva bosszúhadjáratát, amely Törökországot egyre inkább eltávolítja az Európai Uniótól és az európai értékektől. Elvárjuk, hogy a magyar kormány tegye világossá elkötelezettségét a demokrácia, a jogállamiság értékei, és az alapvető jogok tiszteletben tartása mellett. A magyar-török barátság fontos, de nem hagyhatjuk, hogy Erdogan Magyarországra is kiterjessze durva és embertelen megtorlását.


Szent-Iványi István, külpolitikus - OS

Fotó: 24.hu

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>