. Ma Konrád, Tivadar napja van.
A Tigáz, mielőtt kivonul az országból, még megvámolja ügyfeleit
2016-06-22 03:40:47
A Tigáz, mielőtt kivonul az országból, még megvámolja ügyfeleit

A Tigáz, mielőtt kivonul az országból, még megvámolja ügyfeleit

Óriási felháborodást okoztak a Tigáz Zrt. által postázott fizetési felszólítások, amikben több hónappal korábbi, késedelmesen befizetett számlák után követelnek számlánként 12 ezer 368 forint behajtási költségátalányt. A gázszolgáltató felháborító követelése miatt képviselőinkhez is rengeteg megkeresés érkezett.


Nyilvánvalóan visszaélésszerű egy évre visszamenőleg fogyasztónként akár több tízezer forintos követelést támasztani úgy, hogy a szolgáltató a havonta megküldött számlalevelekben soha nem jelezte a behajtási költségátalányra vonatkozó igényét. A törvény szerint behajtási költségátalány csak vállalkozásoktól követelhető, ennek ellenére a lakossági ügyfeleknek is küldtek ilyen fizetési felszólítást.


Azt javasoljuk, hogy az érintett lakossági ügyfelek mindenképpen éljenek panasszal a szolgáltató ügyfélszolgálatain!


Többek között a jogi szabályozás hiányossága bátoríthatta a gázszolgáltatót a példátlan pénzbehajtási akció lefolytatására, a kormány ugyanis a törvényi felhatalmazás ellenére sem szabályozta kellő részletességgel a gázszámlák késedelmes befizetésének jogkövetkezményeit.


Ezért levélben kértem a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, valamint a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetőjét a gázszolgáltató eljárásának kivizsgálására és a fogyasztók érdekeinek megvédésére. Továbbá az ügyben írásbeli kérdéssel fordultam az energiapolitikáért és fogyasztóvédelemért is felelős Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez.


Harangozó Tamás, frakcióvezető-helyettes - OS

Fotó: Atv

További híreink
Rossz lépés a jó irányba
A kormány által ajánlott minimálbér-emelés jó irányban tett lépés, de keveset ad a dolgozóknak, megdobja az inflációt és ezzel hátrányba hozza a nyugdíjasokat, sőt mindan...
2016-11-14 05:48:10, Hírek, Jogi rovat Bővebben
Hiányzó emlékek - kampány a családok újraegyesítéséért
Ma Magyarországon a nagy szegénységben élő családok tömegei veszítik el a gyermekeiket rossz anyagi körülményeik, illetve a diszkriminatív gyermekkiemelési gyakorlat miatt.
2016-09-06 05:06:29, Hírek, Jogi rovat Bővebben
A csillagos ég a határa az olimpiai pályázat költségeinek
Orbán Viktor szerint is mérsékeltek az esélyek, itt lenne az ideje befejezni. Pataki Márton, az Együtt budapesti elnöke szerint a Népszabadságban megjelent cikk és az aug...
2016-09-04 03:37:53, Hírek, Jogi rovat Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A rövid válasz: igen! Nemcsak, hogy bátran kombinálhatod ezt a két szuper összetevőt, de bátorítunk is rá, ugy...
Bővebben >>