. Ma Gedeon napja van.
A szolgálati járadékos polgárőrök adómentessége
2015-04-18 11:55:46
A szolgálati járadékos polgárőrök adómentessége

A szolgálati járadékos polgárőrök adómentessége

Az LMP felkarolta és az Országgyűlés elé terjeszti azt a polgárőrök által megfogalmazott javaslatot, ami adókedvezménnyel támogatná a közbiztonság erősítésében szerepet vállaló egykori rendvédelmi dolgozók munkáját. A benyújtandó törvényjavaslat szerint a szolgálati járadékos polgárőrök SZJA mentességet kapnának.

 

Továbbá javasoljuk az önkormányzatoknak, hogy a polgárőrök bérletvásárlás esetén helyi utazási kedvezményben részesüljenek.

 

Az LMP szerint a helyi közösségek biztonságához nem csupán a jelenleginél hatékonyabb rendőrségre, de aktív polgárőrökre is szükség van. Fontos, hogy az erőforrás-hiányos rendőrség munkáját felkészült polgárőrök segítsék. Megérdemlik, hogy munkájukat a hátrányok felszámolásával és kedvezményekkel ismerjük el.

 

Az LMP javaslata szerint az aktív polgárőrként tevékenykedő egykori rendvédelmi dolgozók szolgálati járadéka nem lenne csökkenthető, vagyis SZJA mentességet kapnának cserébe azért, hogy tapasztalatukkal a helyi közösségek biztonságát erősítik. 

 

Pécsen az LMP kezdeményezésére a kisgyermekesek után már polgárőrök számára is létezik kedvezményes bérlet. Itt az ideje annak, hogy ez több településen megvalósuljon. Azt javasoljuk az önkormányzatoknak, hogy a diákokéval és nyugdíjasokéval megegyező mértékű kedvezményt biztosítsanak a polgárőröknek, ezzel is erősítve a kapcsolatot velük.

 

 

Keresztes László Lóránt, az országos elnökség tagja

Gerstmár Ferenc önkormányzati és rendészeti szakszóvivő

MTI

Fotó: veol.hu

További híreink
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
A legfontosabb jogaink munkavállalóként – Jobb tisztában lenni velük!
Sajnos gyakran hallani rémhíreket főnökök garázdálkodásáról, ahogy pokollá teszik a munkavállalók életét. Bármennyire is szükségünk van a munkára, téves gondolat, hogy mi...
2024-03-21 16:49:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Milyen deszkát használjunk otthoni barkácsoláshoz?
Számtalan megoldás közül lehet választani, de egyáltalán nem mindegy, hogy melyik számít a leghatékonyabbnak, melyik felel meg igazán az igényeinknek és mivel a legkönnye...
2024-03-14 17:40:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
250 ezer szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a kegyelmi botrány miatt – derült ki a 21 Kutatóközpont friss, r...
Bővebben >>