. Ma Konrád, Tivadar napja van.
A Századvég feláldozza magát az olimpiai propagandáért
2016-10-22 03:35:19
A Századvég feláldozza magát az olimpiai propagandáért

A Századvég feláldozza magát az olimpiai propagandáért

Az Együtt gyűjtést indít G. Fodor Gábor megsegítésére. A Budapest 2024 Zrt. az olimpia propagandakampánya részeként 10.000 példányban küldte szét a Századvég Nemzeti Érdek című lapjának különszámát.


Mivel az Együtt közérdekű adatigénylése nyomán az derült ki, hogy csak a nyomdáért és a terjesztésért fizettek, a lap elkészítéséhez pedig semmilyen módon nem járultak hozza, ezért az Együtt G. Fodor Gábor főszerkesztő megsegítésére gyűjtést kezdeményez.

 

A Századvég Alapítvány kiadásában megjelenő "Nemzeti Érdek - a nemzetstratégiai gondolkodás lapja" új folyam 15-16. szám megjelöléssel a budapesti olimpia pályázattal kapcsolatos különszámot jelentetett meg. A színes, közel kétszáz oldalas kiadványt a Budapest 2024 Zrt. Fürjes Balázs, "az olimpiai pályázat vezetője" kísérőlevelével és a pályázat logóját tartalmazó kitűzővel együtt küldötte szét címzettek széles körének.

 

Az Együtt közérdekű adatkéréssel fordult a Budapest 2024 Zrt.-hez, annak kiderítése érdekében, hogy hány példányt, mennyi közpénzért vásároltak a Századvég Alapítványtól, továbbá mennyi támogatást adtak a lap elkészítéséhez és mennyit fizettek a lapban megjelent hirdetésekért.

 

A válasz alapján a Budapest 2024 Zrt. összesen 10.000 példányt rendelt, amelynek a nyomdaköltsége összesen 3.543.000.- Ft + ÁFA, a terjesztési szolgáltatások díja összesen 2.990.000.- Ft + ÁFA volt, a különszám elkészítéséhez pedig semmilyen támogatást nem adtak, továbbá a számban hirdetést nem vásároltak.

 

A korábbi közleményünkben tehát tévesen állítottuk, hogy a Századvég ezen az különszámon és a Budapest 2024 Zrt. megrendelésén bármit is nyert volna, mert a valóság éppen ennek az ellenkezője, önfeláldozó módon minden fizetség nélkül állítottak össze egy a piacon eladhatatlan propagandakiadványt.

 

Az Együtt a főszerkesztő G. Fodor Gábor jóléte miatti aggodalmában gyűjtést kezdeményez. Az adományokat az Együtt 11784009-20603887 számú számlájára várjuk, a közlemény: "Századvég gyorssegély".

 

A Századvég nagylelkűsége ellenére az Együtt felháborítónak tartja, Magyarország csak a pályázatra 20 milliárd forintot költ, amin belül milliárdok belföldi hirdetési kampányokra mennek el, miközben például a napi félmillió utas által használt M3-as metró felújítása a napokban lehetetlenül el pénzhiány és a Fideszen belüli villongások miatt.

 

Közvetett beismerése a hirdetési kampányok szükségességének, hogy valójában nincs többségi támogatottsága az olimpiarendezésnek. A helyes döntés azonban nem az értelmetlen propaganda, hanem a pályázattól történő visszalépés lenne.

 

Pataki Márton, az Együtt budapesti elnöke - OS

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>