. Ma Auguszta napja van.
A szakképzés átalakításával a kormány generációktól veszi el a jövőt
2016-05-11 07:29:51
A szakképzés átalakításával a kormány generációktól veszi el a jövőt

A szakképzés átalakításával a kormány generációktól veszi el a jövőt

A szakközépiskolai átalakítások újfent igazolják: a magyar kormánynak nem fontos a szakma véleménye, nem fontos a felnövekvő generáció jövője. Egyetlen dolog fontos Orbánéknak: hogy Magyarország olyan összeszerelő országgá váljon, ahonnan a kétkezi munkásoknak esélyük sincs elvándorolni.


A szakközépiskolákat jövőre ugyan szakgimnáziumoknak nevezik majd, de a név köszönőviszonyban sem lesz a valósággal. Az átalakítás szakmunkásképzővé alakítja az intézményeket, megtagadva ezzel a diákoktól a későbbi változtatás lehetőségét: mindenki abban a szakmában kénytelen majd dolgozni, amelyet 14 évesen választott.


Továbbtanulás szóba sem jöhet, mert ehhez az iskolák nem biztosítják majd a szükséges műveltséget, így a szakközepesek olyan hátrányba kerülnek a gimnazistákhoz képest, amit sosem, vagy csak nagyon nehezen lesznek képesek ledolgozni.


Orbánék egész generációktól tagadják meg a jövőt, veszélyeztetik megélhetésüket és tudatlanságba taszítják őket. Nem biztosítanak számukra használható tudást arra, hogy tovább tanuljanak, sem arra, hogy el tudjanak igazodni az életben.


Ha egy miniszterelnök politikájának fő célja, hogy olyan állampolgárokat neveljen, akik nem tudnak a világról semmit, a globális körforgásba képtelenek bekapcsolódni, nem beszélnek nyelveket, nem értenek az informatikához és nem határozhatnak a saját sorsukról, akkor Orbán Viktor jó úton jár. Ez az út azonban a XXI. századi, európai Magyarországnak járhatatlan, ez az irány nem a jövőbe, hanem a múltba visz.


 Bősz Anett, ügyvivő - OS

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
A legfontosabb jogaink munkavállalóként – Jobb tisztában lenni velük!
Sajnos gyakran hallani rémhíreket főnökök garázdálkodásáról, ahogy pokollá teszik a munkavállalók életét. Bármennyire is szükségünk van a munkára, téves gondolat, hogy mi...
2024-03-21 16:49:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>