. Ma Márk napja van.
A rendőrség miért nem alkalmazza a törvényt?
2015-03-18 04:58:43
A rendőrség miért nem alkalmazza a törvényt?

A rendőrség miért nem alkalmazza a törvényt?

Fodor Gábor írásbeli kérdéssel fordul Pintér Sándorhoz, hogy kiderüljön, a belügyminiszter helyénvalónak tartja-e a rendőrség reakcióját arra, ami március 15-én a Jobbik rendezvényén történt.

 

Mint ismert, a Jobbik gyűlésén többen a jogerősen betiltott magyar gárda egyenruhában jelentek meg. Ilyen egyenruhát viseltek azok is, akik a Petőfi szobrot megkoszorúzták és elhangzott az egyik vezérszónok, majd az egyenruhát viselők által az a köszöntés is, amely tipikusan ehhez az alakulathoz kötődik.

 

A rendezvényt számos rendőr biztosította, akik a helyszínen nem tettek semmit, annak ellenére sem, hogy a szabálysértési törvény egyértelműen rendelkezik a tennivalókról feloszlatott szervezet újbóli tevékenysége esetén.

 

A BRFK-tól a vs.hu is információt kért arról, miért nem tett semmit a rendőrség, melyre az a válasz érkezett, hogy a rendőrséghez nem érkezett bejelentés a történtekről, ezért nem jártak el az ügyben.

 

Fodor Gábor a belügyminisztertől a következő kérdésekre várja a választ:

1.) Miért nem intézkedett hivatalból a rendőrség a Jobbik rendezvénye közben, vagy azt követően az egyértelmű szabálysértés miatt?2.) Minden esetben csak azt követően intézkedik a rendőrség egy nyilvánvaló szabálysértéssel szemben, ha bejelentés érkezik arról 3. személytől?

3.) Szijjártó Péter 2011-ben azzal indokolta a Btk. szigorítását a gyöngyöspatai tömegverekedés után, hogy hazánkban ,,egyenruhás bűnözők" jelentek meg. Ha már törvényt hoztak az "egyenruhás bűnözőkkel" szemben, miért nem alkalmazza azt a rendőrség?

4.) Ön egyetért-e azzal, hogy a Március 15. téren, a Jobbik rendezvényén a rendőrség nem lépett fel egy feloszlatott szervezettel szemben?



MTI

Fotó: 168 óra

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándék...
Bővebben >>