. Ma Emma napja van.
A PM megtámadja a birtokvédelmi határozatot a Ligetért
2016-07-13 08:29:14
A PM megtámadja a birtokvédelmi határozatot a Ligetért

A PM megtámadja a birtokvédelmi határozatot a Ligetért

A józsefvárosi jegyző szerint minden rendben volt az egykori Kertem területére kiadott birtokvédelmi határozattal és azt csak bírósági úton lehet már megtámadni. A Párbeszéd Magyarországért ezért ma benyújtja fellebbezését a jogtalanul és több ponton érdekeket sértő határozat ellen.


A párt több ponton törvénysértőnek tartja a józsefvárosi hivatal döntését. Kifogásoljuk, hogy a VIII. kerületi jegyző nem bizonyította eddig hitelesen, hogy a Bont-Tör Zrt. és a Városliget Zrt. az ingatlan jogszerű birtokosai, illetve a hatóság nem vizsgálta, hogy a két cég valóban birtoklási helyzetben vannak-e és ha birtokosok is, jogszerűen birtokolják-e az ingatlant.


Ezen felül a kézbesítés sem a Kormányrendeletben előírtaknak megfelelően történt, a Ligetvédők ugyanis nem kapták meg időben a birtokvédelmi határozatot és vagyontárgyaikat sem hozhatták ki a területről.


A Párbeszéd Magyarországért szerint a bíróságnak fel kell függesztenie a birtokvédelmi határozatot addig, amíg a józsefvárosi jegyző és helyettese minden kérdésre nem felel, és nem támasztja alá bizonyítékokkal a határozat jogszerűségét.


Korábban a párt józsefvárosi önkormányzati képviselője a hétvégén feljelentést tett ismeretlen tettes ellen hivatali visszaélés gyanújával, mert a VIII. kerületben kiadott birtokvédelmi határozat több ponton sérti a jogszabályokat.


Tordai Bence, szóvivő - OS

Fotó: Atv.hu

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>