. Ma Emma napja van.
A Parlamentben nem állnak szóba a fogyatékos emberek képviselőivel
2015-04-21 03:16:45
A Parlamentben nem állnak szóba a fogyatékos emberek képviselőivel

A Parlamentben nem állnak szóba a fogyatékos emberek képviselőivel

Az Országház postázójába most kapják meg országgyűlési képviselők  névre szólóan azt a Nyílt Kérést tartalmazó levelet, melyet Kövér László megbízottjának nyújtott át a Parlament előtt, 2015. április 13-án a Láthatatlan Polgárok demonstrációját követően a közel 3000 fogyatékossággal élő személyt képviselő CÉHálózat  (Civil Érdekvédelmi Hálózat a Fogyatékos Embereknek Szociális Szolgáltatást Nyújtó Civil Szervezetekért Egyesület) elnöke.

 

A nyílt kérésre a láthatósági mellényben történt demonstráció óta válasz nem érkezik, így az országos hálózat, most egyénileg, írásos úton kéri a képviselők mindegyikét, pártállástól függetlenül, hogy a sok sebtől vérző szociális rendszer nehézségei között,  hallja meg a fogyatékos emberek, az őket képviselő és  ellátó civil szociális intézmények segélykiáltását:

 

Nincs elegendő forrás az intézmények működtetésére!

 

Egyúttal azonnali cselekvésre kérik az Országgyűlés döntéshozóit, mert a fenntarthatósági krízis, csak azonnali forrás bevonásával oldható fel. A krízis minden nappal mélyül, a szervezetek ellehetetlenülnek így a fogyatékossággal élő személyek ellátás nélkül maradnak.

 

A kérdés pedig a levegőbe lóg: Ki vállalja majd a döntések ódiumát?

 

 

CÉHálózat Egyesület - MTI



Kapcsolódó írásaink:

Csak fél évbre elegendő ellátást kaptak a kormánytól a civilek

Hiányos és elkésett a kormány Fogyatékosügyi Programja

 

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>