. Ma Auguszta napja van.
A Paksra tervezett híd a tolvajok hídja lesz
2015-07-03 07:14:48
A Paksra tervezett híd a tolvajok hídja lesz

A Paksra tervezett híd a tolvajok hídja lesz

Ha egy hídnak – mint például az Orbán-kabinet által tervezett paksi átkelőnek – csak a megvalósítási tanulmányára és a helyének kijelölésére 870 millió forintot kell költeni, akkor ott a hídépítés szükségessége megkérdőjelezhető, és joggal merül fel a hatalmas összegű állami mutyizás gyanúja.

 

A PM felszólítja az Orbán-kormányt, hogy a rendelkezésre álló százmilliókat költse inkább olyan indokolt közúti beruházásokra, amelyekre már rég sort kellett volna kerítenie.

 

A Magyar Közlöny legfrissebb száma szerint az Orbán-kormány 870 millió forintot akar sürgőséggel elkölteni a paksi bővítéssel összefüggésben a Paks és Kalocsa térségében tervezett új Duna-híd megvalósítási tanulmányának elkészítésére és egyéb előkészítési feladatokra (többek között a híd helyének kijelölésére).

 

A közleményből két következtetést lehet levonni. Egyrészt megint előbb született meg a kampánycélú politikai döntés egy állami nagyberuházásról, mint hogy annak indokoltságát és megvalósíthatóságát megvizsgálták volna. Másrészt még egy kapavágás sem történt, de máris megkezdődött a közpénzek százmillióinak kilapátolása.

 

Az Orbán-kormánynak hosszú listája van olyan útkarbantartási, elkerülőút-építési és egyéb közúti projektekből, amelyeknek az indokoltsága megkérdőjelezhetetlen, mégsem biztosítanak rá forrást.

 

A PM szerint a szóban forgó 870 millió forintot inkább a kritikán aluli állapotban lévő alsóbbrendű utak felújítására kellene költeni.

 

 

MTI

Utoljára frissítve: 2015-07-03 07:18:22

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
A legfontosabb jogaink munkavállalóként – Jobb tisztában lenni velük!
Sajnos gyakran hallani rémhíreket főnökök garázdálkodásáról, ahogy pokollá teszik a munkavállalók életét. Bármennyire is szükségünk van a munkára, téves gondolat, hogy mi...
2024-03-21 16:49:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>