. Ma Konrád, Tivadar napja van.
A Nemzeti Kereskedőház mára a haverok kifizetőhelyévé vált
2016-07-01 05:42:27
A Nemzeti Kereskedőház mára a haverok kifizetőhelyévé vált

A Nemzeti Kereskedőház mára a haverok kifizetőhelyévé vált

A Magyar Nemzet írta meg, hogy fideszes pártkatonák kapnak milliós összegeket a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt-től. A milliós fizetést kapók között van Matolcsy György rokona, Giró-Szász András volt kormányszóvivő bizalmasa, Nógrádi György menekültellenes álszakértő, és számos jelenlegi és volt fideszes képviselő.


Így már érthető, hogy az Európai Bizottság részletes kimutatása szerint a magyar külkereskedelem az egyik leggyengébb a régióban.


Eszerint Magyarországnak ma már akkora világpiaci részesedése sincs, mint 2004-ben, holott a Gyurcsány-kormány alatt még onnantól is éveken át emelkedett a magyar gazdaság világpiaci befolyása. Ez a következménye annak, hogy a Fidesz kormányzás helyett a saját pártkatonáit pénzeli, akik láthatóan a világ legrosszabb tanácsadói, ha csinálnak egyáltalán valamit.


A DK szerint a Magyar Nemzeti Kereskedőházak is a Fidesz kifizetőhelyei lettek. A DK azt követeli a kormánytól, hogy bontsa fel a haveri szerződéseket a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt-nél. A DK szerint a fideszes rokonoknak ideje lenne piaci munkahelyeken elhelyezkedniük, ne higgyék, hogy felsőbbrendűek a becsületesen dolgozó magyaroknál.


A DK szerint az, hogy a magyar külkereskedelem a 12 évvel ezelőtti szintet sem éri el, bizonyítja, hogy a fideszes rokonok nem munkáért vagy hozzáértésért, hanem a két szép szemükért kapják az állami milliókat.


Kerék-Bárczy Szabolcs, Elnökségi tag 


Szijjártó Péter minisztériuma zavaros választ adott az LMP azon kérdésére, melyben a párt a közpénzből működő kereskedőházak költségvetéséről és címéről érdeklődött. Mára azonban a titkolózás oka is egyértelmű: a tanácsadói szerződésekből kiderült, hogy a kereskedőházaknak egy célja van, hogy kormányzati kifizetőhelyként működjön.

 

A milliárdos közpénzből működő külföldi kereskedőházakra vonatkozó LMP-s írásbeli kérdés látható zavart keltett a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. Szijjártó Péter minisztériuma mintha egyszerűen nem lenne tisztában a kereskedőházakra vonatkozó részletekkel.  Így fordulhatott elő, hogy hét kereskedőház címére és a cégek tisztségviselőire vonatkozóan a külföldi cégnyilvántartásokhoz irányítaná az LMP-t, holott azokat magyar cégek üzemeltetik.

 

A titkolózást azonban sajnálatos módon érthetővé teszik azok a sajtóhírek, amelyek szerint a KKM felügyelete alatt működő Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. kormányzati szereplők rokonait és bizalmasait pénzeli.  Miközben a kormány Keleti Nyitás programja romokban hever és a célországok többségével csökkent a kereskedelmi forgalmunk, a Nemzeti Kereskedőház havi apanázst ad a kormányzat levitézlett embereinek.- tette hozzá Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese.

 

Bár már több mint 4 millió magyar él a létminimum alatt, a fideszes rokonok és barátok nem maradnak az út szélén. Tavaly ősz óta tudjuk, hogy a kormány közel 160 minisztériumi tanácsadója több mint egymilliárd forintot visz haza évente, de ma már az is látszik, hogy a minisztériumi háttérintézmények is fideszes tanácsadók hadának garantálnak milliós jövedelmet.


A fideszes tanácsadók végtelenül hosszú listája arra utal, hogy ezek a tanácsadók valószínűleg kizárólag arra adnak tanácsot, hogy kikkel kellene még tanácsadói szerződést kötnie a kormánynak. Az egészségügy, az oktatás, vagy a gazdaság állapotán ugyanis egyáltalán nem látszik meg a tevékenységük. - egészíti ki Mesterházy Attila, a Külügyi bizottság tagja

 

OS

Utoljára frissítve: 2016-07-01 06:02:05

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>