. Ma György napja van.
A munkaerőpiaci adatok Orbán kudarcát jelentik
2015-05-23 14:45:21
A munkaerőpiaci adatok Orbán kudarcát jelentik

A munkaerőpiaci adatok Orbán kudarcát jelentik

A frissen megjelent adatok is azt mutatják, hogy Orbán Viktor nem képes arra, hogy a dolgozói szegénységből kiutat adjon az országnak, és a "teljes foglalkoztatás" szlogene egyet jelent tömegek éhbéren való foglalkoztatásával.

 

A Fidesz-KDNP ragaszkodik a hazánk végleges leszakadását jelentő elhibázott foglalkoztatáspolitikához, az LMP szerint azonban teljes irányváltásra van szükség: a dolgozói szegénység felszámolására és valódi munkahelyeket teremtő programra, amelyhez a költségvetésben biztosítanánk a fedezetet.

 

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat szerint áprilisban is alig jöttek létre piaci munkahelyek, az új állások háromnegyede volt köszönhető a közmunkának. A közmunkára berendezkedett magyarországi régiók eközben az Eurostat adatai szerint továbbra is az EU 20 legszegényebb régiói közé tartoznak, sőt az elmúlt évekhez képest még romlott is a négy legszegényebb magyarországi régió helyzete.

 

Az adatok azt mutatják, hogy hiába tette összeszerelő-üzemmé Orbán Viktor Magyarországot, hiába tartozunk az egyik legkevesebb bérért dolgozó nemzetek közé az EU-ban, hiába fosztották meg az új Munka törvénykönyvével a dolgozókat számos joguktól, a magyar embereknek kevés, rosszul fizető állás jut osztályrészül, miközben a kormány egyre nagyobb összegeket fordít közmunkára. Új, piaci bérezésű munkahelyek helyett a közmunka az alternatíva, miközben az erre berendezkedett térségek egyre inkább leszakadnak.

 

Az LMP szerint a közmunka nem lehet a valós munkahelyek alternatívája. A párt szerint teljes irányváltásra van szükség: a dolgozói szegénység felszámolására és valódi munkahelyeket teremtő programra, amelyre meglenne a forrás a költségvetésben.

 

 

 

Szél Bernadett, az LMP társelnöke - MTI

 

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>