. Ma Auguszta napja van.
A munkabér tekintetében az orosz mintát követjük
2015-10-10 03:30:22
A munkabér tekintetében az orosz mintát követjük

A munkabér tekintetében az orosz mintát követjük

Mi a hasonlóság Orbán és Putyin politikájában, a dolgozó ember létfenntartásának tekintetében? Íme:


Írta: Viktor Truskov

Megjelent: 2015. október 08

Pravda, 2015. okt. 5.

 

Az orosz statisztikai hivatal (ROSSTAT) adatokat publikált az oroszországiak jövedelmeiről 2015 első félévében. A számok kiáltóak.

 

Kezdjük a létminimummal. Hivatalosan elismerték, hogy ez az Orosz Föderációban (OF) fiziológiai, azaz csak arra számították, hogy ne következzen be az éhhalál. Ehhez a „mi” kormányunk véleménye szerint a dolgozó embernek legalább 10792 rubellel kell rendelkeznie havonta. Egy évvel ezelőtt ez a mutató 22,2 százalékkal kisebb volt. Ez a szám nem más, mint a rubel vásárlóereje esésének a hatalom által elismert szintje.

 

A bérminimum – ez a második, az államhatalom által megállapított szociális mutató. Figyelem: ma a bérminimum 5965 rubel. Ez közel van a létminimum feléhez, annak 55,3 százaléka. A putyini hatalom megengedhetőnek tartja az olyan munkabért, amelyből lehetetlen megélni!

 

Az Orosz Tudományos Akadémia szociológusai megállapították, hogy azoknak az oroszoknak a 80 százaléka, akiknek a jövedelme kisebb a létminimumnál, rendelkezik munkahellyel és kap munkabért. Másként szólván, a hivatalosan elismert 21,5 millió szegény közül 17,2 millió dolgozó ember. Kiderül, hogy a bérmunkások 28 százalékának a jövedelme még a hivatalos adatok szerint is kisebb a kormány által hivatalosan megállapított létminimumnál.

 

Íme, a dolgozók abszolút elnyomorodása!

 

El lehet-e tűrni egy olyan társadalmi rendet, amely kihalásra kárhoztatja a dolgozó embert, a társadalom fő termelő erejét?

 

(Ford. Szende Gy.)

Transform!

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
A legfontosabb jogaink munkavállalóként – Jobb tisztában lenni velük!
Sajnos gyakran hallani rémhíreket főnökök garázdálkodásáról, ahogy pokollá teszik a munkavállalók életét. Bármennyire is szükségünk van a munkára, téves gondolat, hogy mi...
2024-03-21 16:49:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>