. Ma Hella napja van.
A modern kapásjelzők legfontosabb tulajdonságai
2023-04-21 11:38:42
A modern kapásjelzők legfontosabb tulajdonságai

A modern kapásjelzők legfontosabb tulajdonságai

A cikkben ezt a kérdéskört fogjuk egy kicsit közelebbről is megvizsgálni. Bízunk benne, hogy ebben a formában hasznos tippekkel tudunk szolgálni a beszerzéshez. Ennyit tehát előzetesen, most következzen maga a lényeg.

 

Mit lehet jogosan elvárni a modern elektromos kapásjelzők esetében? 

 

Mindenekelőtt azt, hogy peca közben az ember egyetlen alkalommal se maradjon le a várva várt kapásról. Még akkor sem, ha egy-egy több napon át tartó bojlis túra alkalmával épp a sátorban pihenve gyűjtünk erőt.

 

Ezért többek között a Cheapfishing kapásjelzők szempontjából elérhető kínálatát tekintve a kellő hang- és fényhatásnak mindenképp kiemelt szerepe van. Ahogy a strapabíró jellegnek szintén.

 

Nem árt továbbá, ha mindez extra funkciókkal, teljes vízállósággal, rendkívüli precízitással és esztétikus külsővel társul. Ezek együttesen képesek biztosítani mindazt, amit az ember elvárna a hasznosítást tekintve.

 

A modern kapásjelzők esetében az alábbiak megléte döntő fontosságú

 

Mindenképp hozzáadott érték, ha a szerkezet kívülről erős bevonatot kap. Ennek ugyanis az lesz az előnye, hogy a nagy fagyoktól egészen a nagy nyári melegekig bírni fogja az időjárás okozta terhelést.

 

Mivel a horgászatok általában több bottal történnek, ezért a beszerzést tekintve leginkább szettekben javasolt gondolkodni. A szetteknél pedig ideális esetben több különböző színű jelző található, például kék, zöld, sárga, illetve piros színben.

 

A mai modern daraboknál a színeken túl különböző tónusok és hangszínek között lehet variálni. Talán még ennél is lényegesebb, hogy több különböző érzékenységet tudjunk beállítani, igazodva a kapások intenzitásához.

 

A megfelelő funkcionalitás érdekében az adóvevőnek is korszerűnek kell lennie

 

Különösen abban az esetben, ha a horgászatok ideje alatt néha egy kicsit távolabbra kerülünk a bevetett horgászbotoktól. Ilyenkor elképesztően fontos, hogy az adóvevő rendkívül nagy hatótávolsággal rendelkezzen.

 

A mai modern daraboknál az is kiemelt prioritás lehet, hogy a jelzőkön választott szín az adóvevőkön is egyező színüre változzon, amikor a hal felveszi a csalit a horgunkkal együtt. Még egy hasznos tulajdonság, ha az adóvevőn található egy lámpa is.

 

Utóbbi értelemszerűen az éjszakai horgászatok során rendkívül praktikus. Nem árt továbbá, ha az adóvevő esetében is különböző hangerő szintek között lehet módosítani, opcionálisan pedig a rezgő üzemmód is bekapcsolható.

 

Legyen a cél akár a bojlis, akár a nagyhalas feeder horgászat eredményes megvalósítása, a kapásjelzők esetében ezek a sajátosságok mindenképp növelhetik a siker esélyét.

További híreink
Kizárták az RMDSZ-t a román kormánykoalícióból Orbán tusványosi beszéde miatt
Az RMDSZ-t a román kormánykoalícióból Orbán Viktor tusványosi beszéde miatt zárták ki, amelyben a fajkeveredés ellen foglalt állást. Kelemen Hunor, a szövetség elnöke eli...
2024-05-24 11:06:46, Hírek, Sport Bővebben
Több villamos lesz Budapesten
A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) még több villamost szeretne Budapesten. Ez a vonalhálózat bővítésén, új járművek beszerzésén túl az infra...
2024-05-24 11:06:43, Hírek, Sport Bővebben
Tíz éve szellemtanya a battonyai szellemfalu
Tíz éve áll üresen a battonyai gyermekfalu, ahol korábban árva és elhagyott gyerekek éltek nevelőszülőkkel. A Békés megyei kisváros szélén található rendezett családi ház...
2024-05-24 11:06:42, Hírek, Sport Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A matematika tantárgy igazi mumus a diákok körében. Sokak esetében már az alapokkal baj van, így nem is csod...
Bővebben >>