. Ma Angéla napja van.
A mindenható Centrum Parkoló Kft.
2011-03-04 17:20:43
A mindenható Centrum Parkoló Kft.

A mindenható Centrum Parkoló Kft.

Cseppben a tenger

 

Nem nagy ügy. Ki ne érezte volna már legalább egyszer, hogy méltánytalanul jártak el vele szemben, hogy tévedéséért, figyelmetlenségéért komoly pénzbüntetést volt kénytelen befizetni.

 

Társadalmunk súlyos betegsége nem az igazán „nagy” ügyekben, botrányokban vizsgálható a laikus számára. Már csak azért sem, mert hasonlóak „nyugaton” is vannak, ráadásul azok apró részleteit nem ismerjük igazán. Mindennapjaink mérgező kis tüskéit érdemes néha alaposan szemügyre venni.

 

Nézzük az alábbi esetet a Centrum Parkoló Kft-vel.

 

A polgár leparkol, mobiltelefonon jelzi és fizeti ezt, majd megy a dolgára. Történetesen egy szuterénben tartózkodik, így térerő híján nem jut el hozzá az sms: számlájáról elfogyott a pénz. Ugyan 50 Ft még azért akad azon a számlán, de ezt a Társaság nem veszi figyelembe és 19 óra 20 perckor, tehát 40 perccel a fizetős időszak lejárta előtt 6000 azaz hatezer forintra bünteti a polgárt. Ők ugyan pótdíjnak nevezik a pofátlan összeget, de azért mi tudjuk jól, ez bizony büntetés.

 

A polgár levelet ír, amelyben kifejti, hogy évek óta korrektül fizeti mobilon  mindenkori parkolásainak ellenértékét, méltányos eljárást kér, 40 percért ne kelljen kifizetnie egy villamosjegy közel húszszorosát.

 

A Centrum válaszának lényege:

 

A felszólítás időpontjában, a pótdíjazott gépkocsinak cégünknél a parkolás helyszínén nem volt folyamatban mobil parkolása, mert a mobilszámláján nem volt fedezet.  (Mészáros Zsuzsanna ügyfélszolgálati igazgató)

 

Tehát teljes mértékben jogosnak tartják a nem kifizetett 40 percért felszámolt 6000 Ft-ot. Nem mérlegelnek, nem tesznek különbséget a notórius bliccelők és azok között, akik rendszeresen fizetnek, de ebben az esetben a térerő hiánya és a beállt fedezethiány bizony „otthagyott” 40 percet. Lecsaptak, mint a keselyűk.

 

Miért is mérlegelnének, miért is lennének olykor-olykor méltányosak? Pompás szabályok teszik lehetővé intoleráns, merev ügyintézésüket.

 

Tényleg, miféle szabály teszi lehetővé, hogy azonos összegű büntetést szabjanak ki arra, akinek délben, vagy mondjuk a fizetős időszak lejárta előtt félórával marad „szabadon” az autója? Miféle sötét cinizmus kell ehhez? Minden létező pótdíjat, büntetőkamatot, egyebet IDŐARÁNYOSAN fizetünk, egyedül a parkolótársaságok vannak felruházva olyan joggal, hogy teljesen méltánytalan pénzeket hajtsanak be önmaguk és az adott önkormányzat számára.

 

Megvallom, ez engem jobban zavar, mint az orbáni szőlőbánya és Hagyó nokiás doboza együttvéve.

 

Ezekben a „kis” ügyekben vagyunk benne nyakig nap, mint nap és pontosan ezek azok a cseppek, amelyekben igazán jól láthatjuk a tengert.

 

Nem szép látvány.


tbp

További híreink
Meghalt Roger Moore
89 éves korában elhunyt Roger Moore, írja a Hollywood Reporter. Halálát a család jelentette be a brit színész Twitter-profilján.
2020-05-27 13:06:33, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A neonáci párt kivégeztetné a Deák téri gyilkosság elkövetőjét
A Mi Hazánk Mozgalom a halálbüntetés visszaállítását követeli annak érdekében, hogy ki lehessen végezni a Deák téri kettős gyilkosság elkövetőjét - jelentette ki a párt e...
2020-05-26 20:27:16, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
287 millió forintot kapott Matolcsy bankelnök fiának cége
A kecskeméti kötődésű Matolcsy György jegybankelnök 34 éves fia, Matolcsy Ádám érdekeltségébe tartozó Balaton Bútor Kft. egy 574 millió forintos beruházáshoz 287 millió f...
2020-05-22 15:50:56, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hétfőn nulla órától lesznek hatályosak az Orbán Viktor miniszterelnök által a koronavírus-járvány elleni védek...
Bővebben >>