. Ma Jenő napja van.
A mindenható Centrum Parkoló Kft.
2011-03-04 17:20:43
A mindenható Centrum Parkoló Kft.

A mindenható Centrum Parkoló Kft.

Cseppben a tenger

 

Nem nagy ügy. Ki ne érezte volna már legalább egyszer, hogy méltánytalanul jártak el vele szemben, hogy tévedéséért, figyelmetlenségéért komoly pénzbüntetést volt kénytelen befizetni.

 

Társadalmunk súlyos betegsége nem az igazán „nagy” ügyekben, botrányokban vizsgálható a laikus számára. Már csak azért sem, mert hasonlóak „nyugaton” is vannak, ráadásul azok apró részleteit nem ismerjük igazán. Mindennapjaink mérgező kis tüskéit érdemes néha alaposan szemügyre venni.

 

Nézzük az alábbi esetet a Centrum Parkoló Kft-vel.

 

A polgár leparkol, mobiltelefonon jelzi és fizeti ezt, majd megy a dolgára. Történetesen egy szuterénben tartózkodik, így térerő híján nem jut el hozzá az sms: számlájáról elfogyott a pénz. Ugyan 50 Ft még azért akad azon a számlán, de ezt a Társaság nem veszi figyelembe és 19 óra 20 perckor, tehát 40 perccel a fizetős időszak lejárta előtt 6000 azaz hatezer forintra bünteti a polgárt. Ők ugyan pótdíjnak nevezik a pofátlan összeget, de azért mi tudjuk jól, ez bizony büntetés.

 

A polgár levelet ír, amelyben kifejti, hogy évek óta korrektül fizeti mobilon  mindenkori parkolásainak ellenértékét, méltányos eljárást kér, 40 percért ne kelljen kifizetnie egy villamosjegy közel húszszorosát.

 

A Centrum válaszának lényege:

 

A felszólítás időpontjában, a pótdíjazott gépkocsinak cégünknél a parkolás helyszínén nem volt folyamatban mobil parkolása, mert a mobilszámláján nem volt fedezet.  (Mészáros Zsuzsanna ügyfélszolgálati igazgató)

 

Tehát teljes mértékben jogosnak tartják a nem kifizetett 40 percért felszámolt 6000 Ft-ot. Nem mérlegelnek, nem tesznek különbséget a notórius bliccelők és azok között, akik rendszeresen fizetnek, de ebben az esetben a térerő hiánya és a beállt fedezethiány bizony „otthagyott” 40 percet. Lecsaptak, mint a keselyűk.

 

Miért is mérlegelnének, miért is lennének olykor-olykor méltányosak? Pompás szabályok teszik lehetővé intoleráns, merev ügyintézésüket.

 

Tényleg, miféle szabály teszi lehetővé, hogy azonos összegű büntetést szabjanak ki arra, akinek délben, vagy mondjuk a fizetős időszak lejárta előtt félórával marad „szabadon” az autója? Miféle sötét cinizmus kell ehhez? Minden létező pótdíjat, büntetőkamatot, egyebet IDŐARÁNYOSAN fizetünk, egyedül a parkolótársaságok vannak felruházva olyan joggal, hogy teljesen méltánytalan pénzeket hajtsanak be önmaguk és az adott önkormányzat számára.

 

Megvallom, ez engem jobban zavar, mint az orbáni szőlőbánya és Hagyó nokiás doboza együttvéve.

 

Ezekben a „kis” ügyekben vagyunk benne nyakig nap, mint nap és pontosan ezek azok a cseppek, amelyekben igazán jól láthatjuk a tengert.

 

Nem szép látvány.


tbp

További híreink
„Nettó árulás” – kirakják az MSZP-ből a budafoki kollaboránsokat
Maga a párt elnöke, Tóth Bertalan kezdeményezte a renegát „árulók” kizárását, akik a XXII.-ik kerület önkormányzati testületében – a félreérthetetlen feltételezések szeri...
2019-11-16 10:49:08, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Puskás stadionavató: minden és mindenki a papírforma szerint égett le
Hogy mit szólok a tegnapi stadionavatóhoz? Senki sem okozott meglepetést. Az egészségtelen, mozgásszegény és zsíros ételek fogyasztását meg nem vető miniszterelnök a Karm...
2019-11-16 10:49:05, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Zuglóra több mint félévszázada nem látott próbatétel vár pénteken
Két nap múlva hivatalosan is átadják a Puskás Ferenc Stadiont, ami elvileg azt jelenti, hogy bő 60 000-es tömeg özönli el a környéket.
2019-11-13 11:01:15, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nick Vujicic is kitette a képet Instagram-oldalára, amely mellé írt rövid posztjában elárulta, Magyarországér...
Bővebben >>