. Ma Gedeon napja van.
A magyar polgárok válaszokat akarnak Orbán Viktortól
2015-02-28 07:45:49
A magyar polgárok válaszokat akarnak Orbán Viktortól

A magyar polgárok válaszokat akarnak Orbán Viktortól

A magyar polgárok ma válaszokat várnak a miniszterelnöktől szóvirágok és gyűlöletkeltés helyett. A gyűlöletre nem lehet Magyarországot építeni, a kirekesztéstől nem fejlődik a gazdaság. Magyarországnak nem újabb ellenségkép, hanem jövőkép kell. Csak egy gyenge miniszterelnök mutogat a "bevándorlókra", "Európára" és a "liberálisokra", amikor nem tud elszámolni saját kudarcaival.


A magyar polgárokat nem lehet megtéveszteni a "polgár" szó ismételgetésével: Egy polgár nem lop, egy polgár nem titkosít, egy polgár nem rúg bele a szegényekbe.

 

Ami a munkahelyteremtést illeti:  munkahelyteremtésről nem beszélni kell, hanem csinálni a kormányzás 5. évében. Minden szakértő egyetért abban, hogy a közmunkaprogram kaotikus kudarc, ami nem vezet vissza az elsődleges munkaerő piacra.

 

Örülök, hogy Orbán Viktor legalább említés szintjén érintette a szegénységet – ezek szerint őt elkerülte az EMMI listája, ami tiltja a szó használatát. Kár, hogy nem tette hozzá, hogy Magyarországon a súlyosan nélkülözők aránya az EU-átlag háromszorosa, a gyerekek több mint 40 százaléka szegény az Eurostat adatai szerint.

 

Amit a miniszterelnök a gazdaságról elmondott, az a polgárok nyílt provokációja. Arról beszél, hogy nem külföldről felvett hitelből nő a magyar gazdaság, miközben ma titkosították 30 évre Paks bővítését, ami generációkra adósítja el hazánkat.

 

Ami a veszprémi vereséget illeti: Orbán szerint keményebben kell harcolnia a Fidesznek, hogy népszerűbb legyen. Az önreflexió teljes hiánya eddig minden miniszterelnöknek a székébe került.

 

Eközben az évértékelő a valóban fontos kérdésekről hallgatott. Orbán Viktor nem tud elszámolni a magyarok felé arról, hogy kik a kitiltási botrányban érintett emberek, hogyan vezetheti az adóhatóságot továbbra is Vida Ildikó.

 

Nem válaszolt arra a kérdésre, hogy mi a paksi szerződés tartalma, mi indokolja a 30 éves titkosítást.

 

Nem beszél tisztán a miniszterelnök abban a kérdésben: Putyint vagy az Európai Uniót választja-e. Egy szóval nem említette Orbán Viktor, kiáll-e a szomszédos Ukrajna területi integritása mellett.

 

Nem tudjuk, belátta-e a miniszterelnök, amit ma már minden önkormányzat tud: hogy az új szociális segélyezési rendszer társadalmi katasztrófához vezet.

 

Nem tudjuk, vállalja-e a felelősséget a növekvő szegénységért és leszakadásért.

 

Nem tett hitet Orbán Viktor a befogadó, nyitott Magyarország mellett.

 

Nem tud válaszolni a miniszterelnök arra a kérdésre, hogy az oligarchákon és fideszes politikusokon kívül kinek jó az  illiberális állam építése, miért a választók fizetik meg a fideszes politikusok vagyonosodását, és ki fizeti meg a fideszes belháborúk és káosz árát.

 

Amíg ezekre a kérdésekre nem válaszol Orbán Viktor, minden évértékelés felesleges.

 

 

Fodor Gábor, pártelnök, országgyűlési képviselő - MTI

Fotó: 168 óra

További híreink
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
A legfontosabb jogaink munkavállalóként – Jobb tisztában lenni velük!
Sajnos gyakran hallani rémhíreket főnökök garázdálkodásáról, ahogy pokollá teszik a munkavállalók életét. Bármennyire is szükségünk van a munkára, téves gondolat, hogy mi...
2024-03-21 16:49:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Milyen deszkát használjunk otthoni barkácsoláshoz?
Számtalan megoldás közül lehet választani, de egyáltalán nem mindegy, hogy melyik számít a leghatékonyabbnak, melyik felel meg igazán az igényeinknek és mivel a legkönnye...
2024-03-14 17:40:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A rövid válasz: igen! Nemcsak, hogy bátran kombinálhatod ezt a két szuper összetevőt, de bátorítunk is rá, ugy...
Bővebben >>