. Ma Csongor napja van.
A magyar gazdaság vergődésének oka a devizahitelezés bevezetése volt
2015-01-26 03:58:16
A magyar gazdaság vergődésének oka a devizahitelezés bevezetése volt

A magyar gazdaság vergődésének oka a devizahitelezés bevezetése volt

A 2015.01.23.-án megtartott devizahiteles fórum szervezői, szervezetei és résztvevői csatlakoztak a Devizaadósok Szövetsége felhívásához:

 

„A Devizaadósok Szövetsége felszólítja a parlamenti pártok közül a Jobbik és az LMP elnökeit, Vona Gábort és Schiffer Andrást, hogy együttesen és sürgősséggel parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezzék az úgynevezett devizaalapú elszámolást tartalmazó kölcsönügyletek engedélyezése, bevezetése, elterjesztése, illetve azok következtében az állampolgárok tömegeit ért károk tárgyában.


A bizottság feladata kell legyen az úgynevezett „devizahitelezés” magyarországi feltárása, az annak kapcsán keletkező károk okainak az állami, és személyi felelősök megállapítása.


A devizaalapú elszámolású kölcsönügyletek kapcsán okkal feltételezhető, hogy azok egy nemzetközi csalás részei, melyben egyes bankok és korrupt állami tisztviselők érintettek. A parlamenti pártok közül a Jobbik és az LMP azok, akikről okkal feltételezhető, hogy nem érintettek ebben a nemzetközi pénzügyi csalásban, állami korrupcióban.


A bizottság munkájába vonják be, a devizaadósok legitim – törvényes – érdekvédelmi egyesületeit, a kompetens fogyasztóvédelmi egyesületeket, azaz a törvényes civil jogvédőket. A lakosság devizaadósság problémája, eladósítása nem pártpolitikai, hanem nemzeti ügy.


A feltáró vizsgálatok a személyi felelősségre nézve az úgynevezett „Róna listával” kell kezdődjenek. Róna Péter közgazdász - a témakör avatott szakértője - szerint a magyar gazdaság vergődésének első helyen álló oka a devizahitelezés bevezetése volt, melyért hét embert tesz felelőssé: Járai Zsigmondot, Király Júliát, Simor Andrást, Gyurcsány Ferencet, Bajnai Gordont, Oszkó Pétert és Felcsúti Pétert.

 

Hámori Gábor alelnök - Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

Dr. Madari Tibor elnök - Pénzügyi Szervezetek Lakossági Figyelője Egyesület

Kovács László elnök - Banki és Végrehajtási Károsultak Fogyasztóvédelmi Egyesület

Szabó József – Hiteles Mozgalom ügyvezető”

 

 

Kapcsolódó írásaink:

Miért állnak a devizahiteles perek?

Gigantikus átverés a devizahitel

Milyen lehetőségeink vannak az "adósmentő" törvények után?

Nem hiszünk az értelem hatalmában - levél Orbán Viktorhoz

Hogyan is történik a forint alapú elszámolás?

További híreink
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>