. Ma Csongor napja van.
A magyar emberek finanszírozzák Mészáros Lőrinc szállodafejlesztését
2016-10-14 06:09:26
A magyar emberek finanszírozzák Mészáros Lőrinc szállodafejlesztését

A magyar emberek finanszírozzák Mészáros Lőrinc szállodafejlesztését

Andy Vajna és Garancsi István után újabb fideszes oligarcha kaphat állami banktól kamatmentes hitelt. A Magyar Fejlesztési Bank 44 milliárd forintos hitelprogramjából akár a teljes összeget megkaphatja Mészáros Lőrinc egy most megvett szálloda fejlesztéséhez.


Az LMP továbbra is azt javasolja, hogy tisztán közpénzből működő pénzintézetekre ne vonatkozzon a banktitok, mert a Fidesz láthatóan emögé bújva talicskázza ki a közpénzt.


A nyár folyamán Mészáros Lőrinc megvásárolta a balatonalmádi Ramada Hotel-t, ennek fejlesztésére kaphat akár 44 milliárd forintot is. Önmagában ennek a hitelprogramnak a kiírása  azt bizonyítja, hogy itt megint a Fidesz gazdasági hátországának állami pénzen való feltőkésítéséről van szó.


Az LMP régóta hangoztatja, hogy a közpénzből működő, klasszikus magánbanki hitelezést nem folytató hitelintézetek működésének átláthatósága érdekében át kellene gondolni a banktitok körét. Az MFB vagy az Eximbank ugyanis nem magánvállalkozás, még csak nem is kereskedelmi bank, így esetükben a közpénzek ellenőrizhetősége érdekében az állampolgároknak joguk van tudni, hogy a milliárdokkal gazdálkodó MFB milyen fejlesztéseket finanszíroz.


A párt korábban már nyújtott be erre vonatkozó törvényjavaslatot, azt azonban a Fidesz lesöpörte az asztalról, ezzel is elismerve, hogy már nem ismerik a különbséget a közpénz és a magánvagyon között.


Schmuck Erzsébet, frakcióvezető - OS

További híreink
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>