. Ma György napja van.
A letelepedési kötvények árusítása VIP kategóriás embercsempész biznisz
2016-10-26 02:12:40
A letelepedési kötvények árusítása VIP kategóriás embercsempész biznisz

A letelepedési kötvények árusítása VIP kategóriás embercsempész biznisz

A Párbeszéd álláspontja szerint a letelepedési kötvények árusításának leállításán túl indokolt az alapos kivizsgálás is. A kötvények eladása egy VIP kategóriás embercsempészet, amelyhez hitel is felvehető, ezért megéri akár strómanokat is felhasználni. A Párbeszéd szerint amíg nem kerül sor alapos vizsgálatra, a kötvények 2018-tól esedékes visszafizetését fel kell függeszteni.


Párbeszéd szerint VIP kategóriás embercsempészetről szól a letelepedési kötvényprogram, az államadósság-finanszírozás olyan fügefalevél, amely csak ürügyül szolgál. A párt már másfél évvel ezelőtt jelezte: a kérelmezők hitelt vehetnek fel, így valójában már a nem vagyonosok számára is nyitva az út.


Sőt, a bonyolult ügylet lehetővé teszi, hogy az offshore cégek akár stróman kérelmezőket szerezzenek, mert ez jó üzletet jelent számukra. A letelepedési kötvényprogram inkább emlékeztet a Quaestor-féle fiktív kötvénykibocsátásra, hiszen az offshore cégek valójában egy ismeretlen feltételekkel kibocsátott titokzatos értékpapírt adnak el a vevőiknek, nem államkötvényt.


A Párbeszéd szerint egy alapos vizsgálatnak fel kell derítenie a kötvényeket lejegyző offshore cégek bevételeit, az általuk kibocsátott értékpapírok feltételeit, és a cégek Habony Árpádhoz és Rogán Antalhoz való esetleges kötődését is.


Az államadósság mértéke meghaladja a 25 ezer milliárd forintot, míg mindössze 310 milliárd forint folyt be a kötvényekből, és ez mindössze 1,23 százaléka az államadósságnak.


A Párbeszéd ezért azt javasolja, ha vizsgálatra nem kerül sor, akkor a 2018-ban egy újonnan felálló kormány függessze fel a letelepedési kötvények lejáratkor való visszafizetését az offshore cégeknek! A vevőket nem éri kár, hiszen ők nem ezeket vették meg, hanem az offshore cégek speciális, titokzatos értékpapírjait, amiért a haveri cégeknek kell felelniük.


Barabás Richárd, a Párbeszéd elnökségi tagja - OS

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>