. Ma Gellért napja van.
A LED világításban rejlő lehetőségek beltéren
2020-02-22 12:58:36
A LED világításban rejlő lehetőségek beltéren

A LED világításban rejlő lehetőségek beltéren

Pedig a LED fényforrások alkalmazásával egészen kreatív módon tudjuk megoldani a lakás beltéri megvilágítását. Ebben a cikkben adunk is néhány hasznos tippet a kivitelezéshez.


Milyen világítás típusokat tudunk kivitelezni a LED technológia segítségével?

 

Míg kültéren főként a gazdaságos működtetés miatt szokás LED fényforrásokat alkalmazni, addig beltéren sokkal inkább érvényesülhet a bennük rejtőző sokoldalúság is. Merthogy a mennyezeti világítás, a fénycsöves megoldások, a fali világítás, a dekorációs, a hangulati és az irányfény megoldások egyaránt olyan területnek számítanak, ahol a LED hozzáadott értéke könnyen érvényesülhet. Méret, szín és forma terén gyakorlatilag végtelen lehetőség közül választhatunk, ezért a lakásunk belső megvilágításának a kivitelezéséhez szinte csak a képzeletünk szab határt.


Ötletek a világítás kialakítására a lakás minden pontján

 

Nagyot dobhat a nappaliban uralkodó esti hangulaton, hogyha a televízió mögötti területet megvilágítjuk, méghozzá változtatható színekkel. A folyósókon és egyéb közös tereken LED-es irányfényeket tudunk kialakítani akár a talaj teljes hosszában, biztonságosabbá téve ezzel a közlekedést éjnek évadján. De ugyanúgy alkalmazhatjuk mindezt a lépcsők kapcsán is.

 

A fürdőszobában is egészen új hangulatot teremthetünk a tükör esztétikus megvilágításával, illetve a fal és mennyezet találkozásánál végig futtatott kiegészítő világítással. Ha valóban kreatívra szeretnénk venni a figurát, akkor a wc csésze kiemelésére is van lehetőség.

LED technológiával a konyhát is szinte újjá varázsolhatjuk, akár a konyhapult megvilágításával, akár a konyhaszekrénynél vagy a hűtőnél alkalmazott megoldásokkal.


Kiegészítő beltéri világítási opciók LED fényforrások által

 

A LED szalagokban rejlő hihetetlen potenciállal találkoztunk-e már? Az egyik legolcsóbb fényforrásoknak számítanak, amelyeket meglepően sokféle módon tudunk alkalmazni.

 

A hagyományos fényforrásokhoz képest a LED szalagokat tekercsben vásárolhatjuk meg. A csomagoláson érdemes ellenőrizni, hogy a LED szalag hány LED pontonként vágható. Ezáltal roppant egyszerűen tudjuk a saját igényeinkhez igazítani a szükséges méretet. A LED szalagok úgy funkcionálnak, mintha vásároltunk volna egy díszítő sorvilágítást. Egyszerűen, ugyanakkor hatásosan lehet általuk kiemelni egy-egy bútort, fali festményt vagy a helyiség valamelyik pontját.

 

További előnynek számít velük kapcsolatban az öntapadós kivitel. Ennek köszönhetően gyerekjátéknak számít az illesztésük, szinte oda rakjuk fel, ahová csak szeretnénk.

 

(x)

További híreink
A takarítás legfontosabb íratlan szabályai
A takarítás olyan ismétlődő és roppant hasznos tevékenység, amit egyaránt lehet jól, illetve rosszul is csinálni. A bejegyzés célja egyértelműen olyan tippeket adni, amel...
2020-09-17 21:52:24, Hírek, Fókuszban Bővebben
Elhallgattatnák a Klubrádiót
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa úgy döntött, hogy a rádió 2021. február 14-én lejáró jogosultságát nem hosszabbítja meg, hanem pályázatot ír ki a Buda...
2020-09-11 22:23:28, Hírek, Fókuszban Bővebben
Kölcsönfelvétel biztonságosan, az Előrelátó Csomag igénybevételével
Kölcsön felvételekor az ember nem szeret a halálra gondolni, ugyanakkor a családtagok védelme szempontjából hasznos felkészülni a váratlan és nemkívánatos eshetőségekre i...
2020-08-24 21:29:08, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az új tanévtől csökkenti, majd teljesen megvonja a kormány a kiegészítő támogatást a Magyar Evangéliumi Testvé...
Bővebben >>