. Ma Emma napja van.
A LED világításban rejlő lehetőségek beltéren
2020-02-22 12:58:36
A LED világításban rejlő lehetőségek beltéren

A LED világításban rejlő lehetőségek beltéren

Pedig a LED fényforrások alkalmazásával egészen kreatív módon tudjuk megoldani a lakás beltéri megvilágítását. Ebben a cikkben adunk is néhány hasznos tippet a kivitelezéshez.


Milyen világítás típusokat tudunk kivitelezni a LED technológia segítségével?

 

Míg kültéren főként a gazdaságos működtetés miatt szokás LED fényforrásokat alkalmazni, addig beltéren sokkal inkább érvényesülhet a bennük rejtőző sokoldalúság is. Merthogy a mennyezeti világítás, a fénycsöves megoldások, a fali világítás, a dekorációs, a hangulati és az irányfény megoldások egyaránt olyan területnek számítanak, ahol a LED hozzáadott értéke könnyen érvényesülhet. Méret, szín és forma terén gyakorlatilag végtelen lehetőség közül választhatunk, ezért a lakásunk belső megvilágításának a kivitelezéséhez szinte csak a képzeletünk szab határt.


Ötletek a világítás kialakítására a lakás minden pontján

 

Nagyot dobhat a nappaliban uralkodó esti hangulaton, hogyha a televízió mögötti területet megvilágítjuk, méghozzá változtatható színekkel. A folyósókon és egyéb közös tereken LED-es irányfényeket tudunk kialakítani akár a talaj teljes hosszában, biztonságosabbá téve ezzel a közlekedést éjnek évadján. De ugyanúgy alkalmazhatjuk mindezt a lépcsők kapcsán is.

 

A fürdőszobában is egészen új hangulatot teremthetünk a tükör esztétikus megvilágításával, illetve a fal és mennyezet találkozásánál végig futtatott kiegészítő világítással. Ha valóban kreatívra szeretnénk venni a figurát, akkor a wc csésze kiemelésére is van lehetőség.

LED technológiával a konyhát is szinte újjá varázsolhatjuk, akár a konyhapult megvilágításával, akár a konyhaszekrénynél vagy a hűtőnél alkalmazott megoldásokkal.


Kiegészítő beltéri világítási opciók LED fényforrások által

 

A LED szalagokban rejlő hihetetlen potenciállal találkoztunk-e már? Az egyik legolcsóbb fényforrásoknak számítanak, amelyeket meglepően sokféle módon tudunk alkalmazni.

 

A hagyományos fényforrásokhoz képest a LED szalagokat tekercsben vásárolhatjuk meg. A csomagoláson érdemes ellenőrizni, hogy a LED szalag hány LED pontonként vágható. Ezáltal roppant egyszerűen tudjuk a saját igényeinkhez igazítani a szükséges méretet. A LED szalagok úgy funkcionálnak, mintha vásároltunk volna egy díszítő sorvilágítást. Egyszerűen, ugyanakkor hatásosan lehet általuk kiemelni egy-egy bútort, fali festményt vagy a helyiség valamelyik pontját.

 

További előnynek számít velük kapcsolatban az öntapadós kivitel. Ennek köszönhetően gyerekjátéknak számít az illesztésük, szinte oda rakjuk fel, ahová csak szeretnénk.

 

(x)

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>