. Ma Auguszta napja van.
A Láthatatlan Munka Napja
2015-03-27 11:24:44
A Láthatatlan Munka Napja

A Láthatatlan Munka Napja

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete a Láthatatlan Munka Napja alkalmából konferenciát tart "Láthatatlan Munka a Családban" címmel, nemzetközi partnerszervezetek részvételével.

 

A Láthatatlan Munka Napját Kanadában kezdeményezték, Európában a Háztartásbeli Nők Európai Szövetsége (FEFAF, Fédération Européenne des Femmes Active au Foyer) karolta fel. Ez a nap április első keddje.

 

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete tagja a FEFAF-nak (két cikluson át a FEFAF alelnökét is adta). A Húsvét közelsége miatt a Láthatatlan Munka Napjához kapcsolódó rendezvényeket 10 nappal korábban tartjuk.

Konferenciánkon először két olyan asszony beszél tapasztalatairól, életéről, akik sok évet töltettek el otthon a családjukról gondoskodva. Egyikük nagycsaládos anya, másikuk súlyosan mozgássérült gyermeket nevelt fel. Eközben mindketten jelentős társadalmi aktivitást is kifejtettek: civil szervezetet hoztak létre és vezettek hasonló élethelyzetű emberek számára.

 

Beszámolunk a nagycsaládosok körében végzett átfogó szociológiai felmérésünknek a témához kapcsolódó megállapításairól is. Utána a családban végzett láthatatlan munkáról három tudomány – a pszichológia, a szociológia és a közgazdaságtan - oldaláról hallunk előadásokat, végül Fűrész Tünde, család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár, az államigazgatás oldaláról szól hozzá.

 

A konferenciához kapcsolódóan másnap Budapesten tartja ülését a FEFAF közgyűlése és az Európai Nagycsaládos Szövetség elnöksége.

 

 

MTI

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
A legfontosabb jogaink munkavállalóként – Jobb tisztában lenni velük!
Sajnos gyakran hallani rémhíreket főnökök garázdálkodásáról, ahogy pokollá teszik a munkavállalók életét. Bármennyire is szükségünk van a munkára, téves gondolat, hogy mi...
2024-03-21 16:49:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években ...
Bővebben >>