. Ma Andrea napja van.
A közigazgatási bíróság a jogállam megcsúfolása
2016-08-26 06:06:17
A közigazgatási bíróság a jogállam megcsúfolása

A közigazgatási bíróság a jogállam megcsúfolása

Az Igazságügyi Minisztérium "közigazgatási bíráskodásról" szóló javaslatcsomagjából egyértelműen kiderül, hogy a Fidesz célja a magyar jogállam teljes felszámolása. A Liberálisok elfogadhatatlannak tartják, hogy a kormány egy új bíróság felállításával szeretné megúszni a számonkérést azokban a botrányos ügyekben, amelyek joggal háborítják fel a magyar közvéleményt.


A tervek szerint a Fidesz egy olyan kézi irányítású bíróságot hozna létre, amely a legfontosabb ügyekben a kormánypárt szája íze szerint hozná meg a döntéseket. Ez a bíróság döntene a jövőben többek között a jegybanki alapítványok dorbézolásának jogszerűségéről és Mészáros Lőrinc pályázati "sikereinek" törvényességéről is. De ez az intézmény mondana ítéletet a népszavazást ellehetetlenítő kopaszok felett, és itt dőlne el az is, mely hivatalos adatok tartoznak a nyilvánosságra és melyek nem.


Lényegében tehát minden olyan ügyben itt születne döntés a jövőben, amikor állami hivatalokkal kell pereskedni. Az eddig függetlenül működő bíróságok lenyelhetetlen falatnak bizonyultak a kormány számára, a közigazgatási bíróságok létrehozásával azonban ez az akadály is elhárulna.


A Liberálisok szerint a Fidesz ezzel a húzással a jogállamiság mellett a demokráciát is fel kívánja számolni. Hiszen a független bíróság minden demokratikus rendszer alapja. A Magyar Liberális Párt minden eszközt ki fog használni, hogy megakadályozza a "közigazgatási bíróság" létrehozását.


Az IM terveinek beteljesülésével ugyanis a Fidesz korlátlan hatalomra tenne szert. Ezzel pedig az utolsó esély is elveszne, hogy valaha is elszámoltassák azokat, akik a hatalom tudtával szegték meg a törvényeket.


OS

További híreink
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>