. Ma Andrea napja van.
A közeli jövő: biometrikus azonosítás
2014-11-09 07:35:03
A közeli jövő: biometrikus azonosítás

A közeli jövő: biometrikus azonosítás

Hamarosan egy speciális karpereccel, érintés mentesen lehet majd fizetni a szívverésünk  beazonosításával. Egy kanadai startup, a Bionym több bankkal karöltve hamarosan elindítja pilot programját, amelyben a résztvevők egy speciális karpereccel érintésmentes fizetéseket hajthatnak végre. Az ügyfeleket a szívverésük alapján azonosítja az eszköz, így rajtuk kívül senki sem tud fizetni vele - számolt be a Finextra.com.

Egy mini EKG-nek felel meg az a karra csatolható eszköz, amellyel Kanadában a hamarosan induló tesztben résztvevő kiváltságosok érintésmentes fizetéseket hajthatnak végre. Ehhez a Magyarországon is ismert módon, csak nem a bankkártyát, hanem a karperecet kell a POS-terminál fölé helyezni. A pilotban több bank, köztük a Roayal Bank of Canada is részt vesz. A világ egyértelműen a biometrikus azonosítás irányába halad, ezzel biztosítva, hogy a különböző fizetési eszközöket csak és kizárólag a tulajdonosa tudja használni a kasszáknál.

Szeptemberben a Bionym 14 millió dollárnyi kockázati tőkét szerzett az első 10 ezer karperec legyártására. Az eszközök nem csak fizetésre alkalmasak, hanem egy sor más típusú, azonosítást igénylő szituációban használható funkcióval rendelkeznek. Ezeket persze illeszteni kell az irányítandó eszközökhöz (pl. autók, tabletek vagy hotelek beléptetőrendszerei).

Az alábbi videóban a cég bemutatja, hogyan képzelik el a megoldás fényes jövőjét.
 
Forrás: portfolio.hu
További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>