. Ma Konrád, Tivadar napja van.
A kötelező betelepítési kvóta nem is létezik
2016-09-18 03:35:42
A kötelező betelepítési kvóta nem is létezik

A kötelező betelepítési kvóta nem is létezik

Feltűnt bárkinek, hogy Orbán Viktor Pozsonyban egy szóval sem követelte a kötelező betelepítési kvóta eltörlését? Ennek oka az, hogy a kötelező betelepítési kvóta nem létezik – ezt a magyar kormányfő ugyanolyan jól tudja, mint a tárgyalópartnerei.


Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke is világosan megmondta: kötelező kvóta nincs és nem is lesz. Orbán csupán színjátékot űz: nem megállapodni akar, hanem csak fenntartani azt a hazugságot, amelyre okafogyott és értelmetlen népszavazását alapozza. Ezért is jött rosszul Orbánnak az európai határvédelem megerősítéséről szóló döntés, hiszen az igazi megoldást jelenthet az általa gerjesztett hisztériakeltéssel szemben.


A valóság az, hogy a bevándorlókat nem Brüsszel küldi, hanem a pénzéhes Fidesz csábítja őket a letelepedési kötvényekkel. Csak ez az egyetlen betelepítési program van ma hazánkban, melynek keretében a Fidesz-kormány eddig már 16 ezer külföldit – köztük elítélt bűnözőket – hozott Magyarországra úgy, hogy ennek a 100 milliárdos haszna nem az államkasszába folyt, hanem fideszes off-shore cégek tették zsebre.


Orbán Viktornak nem kell senkivel tárgyalnia, hogy leállítsa a Magyarországra történő bevándorlást. A magyar emberek könnyen érvénytelenné tehetik a Fidesz pénzéhes hazugságait azzal, hogy otthon maradnak október 2-án, nem vesznek részt egy értelmetlen, népszavazásnak álcázott fideszes mozgósításban. - tudatta hivatalos álláspontját az MSZP.


A pozsonyi európai uniós csúcstalálkozó eredményei már végleg feleslegessé és értelmetlenné teszik Orbán Viktor népszavazását. A tagállamok vezetői megállapodtak abban, hogy megerősítik a közös határvédelmet és a jövőben nem lesznek kötelező menekültbefogadási kvóták.

 

A történtek után már végképp nincs miről népszavazni. Eddig is tudtuk, hogy Orbán álnépszavazása saját hatalmi érdekeiről és nem a menekültügyről szól, de ezt most a pozsonyi uniós csúcs is megerősítette. Orbán azért maszatol a csúcstalálkozó döntéseiről, mert tudja, hogy végleg értelmét vesztette az általa kezdeményezett és forintmilliárdokat felemésztő, gyűlöletkeltő voksolás.

 

Jellemző a magyar miniszterelnök nemzetközi megítélésére, hogy a vele egy pártcsaládot képviselő Donald Tusk, az Európa Tanács elnöke azt nyilatkozta, figyelni fogja, mit mond Orbán a pozsonyi csúcstalálkozóról. A DK felszólítja Orbán Viktort, hogy állítsa le a népszavazást. Spóroljunk meg sok milliárd forintot és még két hétnyi győlöletkeltést! - tette hozzá Molnár Csaba ügyvezető alelnök, európai parlamenti képviselő.


OS

Utoljára frissítve: 2016-09-18 03:38:26

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>